Kaverin Kanssa Kalaan

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kaverin Kanssa Kalaan on Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön nuorisohanke, jonka tavoitteena on parantaa nuorison kalastukseen ja luonnossa liikkumiseen liittyviä tietoja ja taitoja. Vuodesta 1998 lähtien hankkeessa on järjestetty kalastusaiheista ohjelmaa jo pitkästi yli 200 000 nuorelle. Kampanjan kohderyhmänä ovat olleet peruskoulujen 4.–6. luokat. Kuluvan vuoden tavoitteena on jälleen tavoittaa noin 30 000 lasta.

Kohderyhmä ja toiminta[muokkaa]

Kampanja perustuu kalastusseurojen aktiivijäsenistä koulutettujen kalakummien opetusvierailuihin kouluille. Noin 300 kalakummia kiertävät kouluissa järjestämässä lapsille kalaretkiä koulujen lähivesille ja muuta kalastukseen perehdyttävää ohjelmaa. Kampanjan pääkohderyhmänä ovat peruskoulujen 5.–6. luokkien oppilaat. Nuorille suunnattua, monipuolisesti kalastuksesta kertovaa, Kaverin Kanssa Kalaan -kalastuslehteä jaetaan erilaisten tapahtumien yhteydessä 30 000 kappaletta. Merkittävän osan kampanjan toiminnasta muodostavat koululaisille joka toinen vuosi järjestettävät erilaiset kala- ja kalastusaiheiset tempaukset, joissa lapsilla on mahdollisuus tutustua monipuolisesti vapaa-ajankalastukseen. Tempaukset järjestetään pääosin kevään ja syksyn tempausviikoilla jotka ajoittuvat viikoille 21 ja 35. Vuosittain elokuun viimeisenä keskiviikkona vietetään maassamme valtakunnallista kalastuspäivää. Valtaosa syksyn Kaverin Kanssa Kalaan tapahtumista pyritään järjestämään valtakunnallisen kalastuspäivän yhteydessä.

Kampanjan kummit[muokkaa]

Näyttelijä Jasper Pääkkönen on toiminut vuodesta 2002 lähtien kampanjakummina. Avuksi kampanjakummin tehtäviin Jasper sai vuonna 2006 toisen näyttelijän, Tuomas Reunasen. Uusimpana kampanjakummina on mukaan tullut YleX:n toimittajana tunnettu Mikko "Peltsi" Peltola.

Yhteistyökumppanit[muokkaa]

Suomen suurimmat kalastusvälinevalmistajat ja maahantuojat ovat osaltaan tukemassa ja mahdollistamassa kampanjan toteutusta. Yhteistyökumppaneiden tuotteilla lapset pääsevät tutustumaan kalastukseen ja perehtymään harrastuksessa käytettävään välineistöön. Yhteistyökumppaneiden lahjoittamia kalastusvälineitä myös jaetaan lapsille tempauspäivien yhteydessä. Kaverin Kanssa Kalaan -hanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö kalastuksenhoitomaksuvaroista.

Lähteet[muokkaa]