Etusivu

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

{{#switch: mini

| malline=

Tämä laajalti käytetty malline on suojattu häiriköinnin estämiseksi. Mikäli haluat muutoksia tähän mallineeseen, voit ehdottaa muutoksia keskustelusivulla.

| mallineosittain =

Tämä malline on osittain suojattu häiriköinnin estämiseksi. Mikäli olet rekisteröitynyt alle neljä päivää sitten, voit ehdottaa muutoksia keskustelusivulla.

| mini =

Tämä sivu on suojattu muutoksilta

| miniosittain =

Tämä sivu on osittain suojattu muutoksilta

| normaali = {| align="center" class="protected" style="background-color: #ffffff; border: 1px solid #aaaaaa; padding: .2em; margin-bottom: 3px; font-size: 95%; width: auto;" | style="padding-right: 4px; padding-left: 4px;" | Nuvola mimetypes encrypted.png | Tämä sivu on suojattu muutoksilta takia. Ongelmista saatetaan keskustella keskustelusivulla.
Suojaus ei ota kantaa siihen, onko nykyinen versio muita parempi. Voit halutessasi tarkastella sivun vanhempia versioita. |} }}

Tervetuloa Kalapediaan, vapaaseen kalastustietosanakirjaan

Kalapediassa on tällä hetkellä 1 196 kalastusaiheista artikkelia.

Communauté silhouette.png HakuAjankohtaistaUudet sivutKuvapalveluFoorumi
 
Recherche silhouette.png Yleisiä ohjeitaLisää ohjeitaKoodiopasKahvihuone

Suositeltuja artikkeleita

Väsytys.jpg Hauen heittokalastus!

Hauki on suomalaisten heittokalastajien kestosuosikkeja, eikä syyttä.Suuren koon lisäksi hauen petomainen luonne kiehtoo.Artikkelin on tehnyt alansa ammattilainen. Antoisia lukuhetkiä!

Lue lisää! >>

 
Kiiskixd.jpg Kiiski - kansansatujen pieni kuningas!

Viime vuosisadan alussa kiisket olivat rahanarvoinen tuote Karjalan kannaksella, josta talvella pyydettyjä, eläviä kaloja vietiin puutynnyreissä Pietariin asti. Nykyään kalaa ei arvosteta limaisuuden ja piikkisyyden takia, mutta viitseliästä perkaajaa odottaa todellinen makuelämys. Kokeile!

Lue lisää! >>

Ahven 11566b.jpg Ahventa verkolla!

Tästä loistava artikkeli ahvenen verkkokalastuksesta kiinnostuneille!

Lue lisää! >>

 
Suutari.jpg Riisillä särkiä? Mitä!?!

Tiesitkö särkien pitävän keitetystä riisistä? Entäpä suutarien mieltyvän kirsikkaan? Kaloja voidaan narrata monella konstilla - katso vinkit!

Lue lisää! >>

Vaapun valmistus Suuri tietopaketti vaapun valmistamisesta!

Tämä kuuluisa artikkeli vie sinut vaapun valmistamisen maailmaan. Artikkelista voit lukea perinpohjin erilaiset niksit ja tehdä itsellesi ensi kesäksi pakin täyteen ottipelejä!

Lue lisää! >>

 
Pamppi0.jpg Nakkilankosket!

Tässä loistavassa artikkelissa kerrotaan monipuolisesti Nakkilassa sijaitsevista koskista. Nakkilankosket ovat osa Kokemäenjokea ja ne sijaitsevat Satakunnassa. Käy tutustumassa hyviin ottipaikkoihin ja nappaa ennätyskalasi!

Lue lisää! >>

Taimen Urbaaneista ojista taimenpuroja!

Haluaisitko, että lähiojassasi eläisi vahva taimenkanta? Lue artikkeli lupaavasta projektista ja ota osaa!

Lue lisää! >>

 
Siika 1632 Meri.png Haluatko huippupropilkkijäksi?

Oletko koskaan halunnut liittyä joukkueeseen, mutta epäröinyt hakemuksen laittamista? Ota tästä vinkit matkaasi, ja liity tähtipelaajien joukkoon!

Lue lisää! >>

250px-Rutilus rutilus 2009 G3.jpg Ilmastonmuutos vaikuttaa myös kalastoon!

Ilmastonmuutos koskettaa meitä kaikkia, eikä vähiten meitä kalastajia. Hienossa artikkelissa käydään läpi sen vaikutusta kaloihin ja niiden sopeutumista uusiin elinoloihinsa. Lue lisää! >>

 
Ahven1295g.jpg Taktiikoita erikoiskisatyypeille!

Kalapedia suosittelee! Artikkelissa on kerrottu hyviä vinkkejä erilaisille kisatyypeille.

Lue lisää! >>


Miten voit auttaa

Kalapedia tarvistee apuasi! Punainen linkki tarkoittaa, että aiheesta ei vielä ole artikkelia. Voit auttaa parantamalla huomiota kaipaavia sivuja tai kirjoittamalla puuttuvista aiheista.
https://www.xvideos.com/video14577839/excuse_me_5_inga https://gentoo.org

Lisää artikkelitoive...

Tiesitkö, että...


PALVOO SAATANAA

Lisää tiedonjyvä...


Kalapedia julkaistu!

Suomalaiselle kalastavalle kansalle on nyt vihdoin perustettu kalastustiedon keskus! Kalapedian toiminta-ajatus perustuu Wikipedian tekniikkaan ja sisältö kehittyy kävijöidensä luomistyössä. Jokainen siis voi täydentää Kalapediaa. Sinäkin!

Klikkaa yläreunasta "muokkaa"-linkkiä jos huomaat sivun, jossa ei ole vielä sisältöä tai jonka sisältö vaatii parannusta. Voit myös kirjoittaa artikkelin uudestaan, jotta siitä saataisiin entistä parempi. Kokeile artikkelin lisäämistä ja tule mukaan kasvavaan kehitystiimiimme! Jos sinulla on aiemmin kirjoittamiasi artikkeleita tallella, niin julkaise ne Kalapediassa muiden kalastajien luettavaksi!

Kalapedian idea

Tarkoituksenamme on tehdä internetiin kaiken kalastustietouden omaava tietolähde, joka tulevaisuudessa korvaisi kaikki kalastukseen liittyvät tietokirjat ja internetin artikkelisivustot. Tämä on erittäin kunnianhimoinen projekti.

Toteutamme siis "Artikkelit"-osion tällä palvelulla, koska Wiki-tekniikka mahdollistaa monipuolisemman tietomäärän ja muokattavuuden. Wikin ansiosta artikkeliin liittyvistä yksityiskohdista saa klikkaamalla lisätietoa. Esimerkiksi "Siian pilkintä"-artikkelista pääset helposti lukemaan sanoja klikkaamalla, että mitä tarkoittaa vaikka "Siika" tai "Pilkintä" tai "Pilkkivapa" tai "Surviaisentoukka" ym.

Artikkelit-osion tarkoituksena olisi kuitenkin ollut jokatapauksena kerätä mahdollisimman kattava tietopaketti eri kalastukseen liittyvistä asioista ja tämä Wiki tuo sen idean uusiin sfääreihin.

 

Ajankohtaista

Kalapedia on nyt myös Facebookissa!

Löydät Kalapedian nyt myös sosiaalisesta mediasta. | Tykkää tästä, ja liity mukaan keskusteluihin!


Kalapediaan haetaan uusia toimittajia!

Kalapedia on kunnianhimoinen hanke, jonka potentiaali ja tarve suomalaisten kalastajien keskuudessa on suuri. Sen kehittyminen vaatii kuitenkin ympärilleen tiiviin ja aktiivisen yhteisön, joka kehittää siitä uskottavan, kattavan ja vakavasti otettavan tiedonlähteen.

Haemme tiimiimme uusia toimittajia. Toimittajan homma on mielenkiintoista ja antoisaa, sillä saat itse vaikuttaa mitä milloinkin teet. Toimittajan työhön kuuluu kuvien etsimistä, artikkeleiden kirjoitusta ja erilaisiin projekteihin liittyvää suunnittelua yms.

Kalassa.net on maan johtava kalastusportaali, joka kehittyy sen käyttäjien avustuksella ja heidän toiveidensa mukaiseksi. Toimittajana sinulla on mahdollisuus vaikuttaa koko Kalassa.nettiin, ja sen tulevaisuuden suuntauksiin.

Mikäli kiinnostuksesi heräsi, ja haluaisit tulla mukaan sivuston toimintaan, voit laittaa Cpt Millerille vapaamuotoisen hakemuksen. Sinun ei tarvitse osata mitään entuudestaan, sillä opetamme sinulle kaiken tarvittavan, riittää että olet kiinnostunut oppimaan ja halukas vaikuttamaan asioihin!

Hakemukset voitte laittaa Cpt Millerin sähköpostiin, joka on [email protected]

Kalapedian kuvapalvelu

Kalapedia on avannut uuden kuvapalvelun ja se tarvitsee kuvia. Lahjoittakaa kuvanne kalastuksesta ja kaloista Kalapedialle ja rekisteröitykää kuvapalveluun. Kuvapalveluun voitte laittaa välineistänne, saaliistanne ja vaikkapa maisemakuviakin kalastuspaikoistanne.

Klikkaa tästä ja lahjoita omia kalastuskuviasi Kalapedian käyttöön! >>