Syystalvi

kalapediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 28. joulukuuta 2012 kello 11.36 käyttäjän Lape (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Propilkki 2:n vuodenajat
Syystalvi
Keskitalvi
Kevättalvi

Syystalvella pilkitään pelissä ensijäillä, monesti peilijäällä, joten syönti voi olla ajoittain hyväkin. Liika kairailu on peilijäillä vain haitaksi! Peilijäällä tosin kalapaikoille pääseminen voi viedä kauankin. Tähän aikaan vuodesta on luonnollisesti lyhyt päivä, joten useimmiten syönti ajoittuu päivän valoisimpaan aikaan. Jotkut lajit tykkäävät siltikin ilta- ja aamuhämärästä. Ainakin Merellä ja Surrinlammella ja monissa Kirjolohipaikoissa syystalvi on hyvä vuodenaika.


Kalastus syystalvella[muokkaa]

Syksyllä esim ahven ja särki eivät syö niin hyvin, kuin esim. kevättalvella. Syystalvesta kirjolohen syönti on usein parempaa, kuin kevättalvesta. Ahvenet löytyvät syystalvisin yleensä syvemmästä kuin keväisin, koska ne eivät ole vielä lähteneet kudulle matalaan. Kirjolohet toisaalta viihtyvät hyvinkin matalassa, tai syvässä pohjan tuntumassa.