Ero sivun ”Linlonlahti” versioiden välillä

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (Käyttäjän Tonska (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Lape tekemään versioon.)
Rivi 20: Rivi 20:
 
*Vasemmasta rannasta ylhäällä tulee isoa säyneättä.
 
*Vasemmasta rannasta ylhäällä tulee isoa säyneättä.
 
*Sieltä selältä, syvyyskartalla kolmiom muotoisesta kohdasta kannattaa yrittää. Sieltä on monesti napannut isompaa kalaa, mm. lahnoja ja isoja ahvenia. Myös kuhia on tullut sieltä.
 
*Sieltä selältä, syvyyskartalla kolmiom muotoisesta kohdasta kannattaa yrittää. Sieltä on monesti napannut isompaa kalaa, mm. lahnoja ja isoja ahvenia. Myös kuhia on tullut sieltä.
*Siinä kun on ne kaksi saarta ihan vierekkäin, pieni ja iso, niin niiden oikealla puolella oleva syvänne niin siitä syvänteen reunasta tulee hyvin kuhaa. Pilkkeinä kultasiipi, hopea-hologrammi ja nilsu. paikasta tulee myös isoa ahventa ja pasuria.
+
*Siinä kun on ne kaksi saarta ihan vierekkäin, pieni ja iso, niin niiden oikealla puolella oleva syvänne niin siitä syvänteen reunasta tulee hyvin kuhaa. Pilkkeinä kultasiipi, hopea-hologrammi ja nilsu.
  
 
== Lajisto ==
 
== Lajisto ==

Versio 17. huhtikuuta 2012 kello 14.15

Linlonlahden info
Linlonlahden syvyyskartta

Vesistö

Linlonlahti on Kirkkonummella sijaitseva merenlahti. Syvän ja matalan jyrkähköt vaihtelut tekevät alueesta mielenkiintoisen kalastaa. Myös saarien välistä kalaa tavataan välillä paljonkin

Kalastus

Alue on tunnettu ajoittain hyvistä kuhasaaliistaan. Kuhaan on siis ainakin teoriassa hyvät mahdollisuudet. Kuhaa saadaan pääasiallisesti syys-, ja kevätjäiltä. Samoin ahventa. Siika saattaa syystalvesta kiinnostua morreista. Taimenia ja kirjolohia on linlonlahdessa harvakseltaan, mutta yleensä ne ovat hyvän kokoisia. Myös haukia löytyy ohuiden siimojen turmioksi.

Vinkkejä

  • Linlonlahdelta kannattaa koittaa siitä heti lähdöstä ja ihan rannasta, saattaa sorvat ja isot ahvenet napata! Myös lähdöstä suoraan alaspäin saaren alapuolelta on isoja ahvenia, sorvia ja pasureita noussut.
  • Suuren syvänteen yläreunasta tulee paljon isoa ahventa. Uoman muotoisen syvänteen reunoilta, saarien viereltä kannattaa myös pilkkiä.
  • Keskimmäisen saaren niemestä kuhaa nousee kultasiivellä.
  • Syvänteessä saaren oikealla puolella on kuhaa, itse olen saanut sieltä 2121 g kuhan (hopea-hologrammi), mutta yleensä pienempää. Paikasta nousee myös suuria pasureita.
  • Keskimmäisten saarien välistä, vähän vasempaan tulee lahnaa ja taimenta ajoittain.
  • Vasemmasta rannasta ylhäällä tulee isoa säyneättä.
  • Sieltä selältä, syvyyskartalla kolmiom muotoisesta kohdasta kannattaa yrittää. Sieltä on monesti napannut isompaa kalaa, mm. lahnoja ja isoja ahvenia. Myös kuhia on tullut sieltä.
  • Siinä kun on ne kaksi saarta ihan vierekkäin, pieni ja iso, niin niiden oikealla puolella oleva syvänne niin siitä syvänteen reunasta tulee hyvin kuhaa. Pilkkeinä kultasiipi, hopea-hologrammi ja nilsu.

Lajisto

Anton Panton Klönttipää