Muokataan sivua Ahvenen onginta

Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näytetään julkisesti sivun muokkaushistoriassa. Harkitse käyttäjätunnuksen rekisteröimistä: se ei vaadi henkilökohtaisia tietoja ja tuo mukanaan lisätoimintoja. IP-osoitteellesi lähetetyt viestit näkyvät keskustelusivullasi.

Ole hyvä äläkä tallenna testimuokkauksia. Voit harjoitella muokkaamista hiekkalaatikolla.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen tallenna alla näkyvät muutokset.

Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 15: Rivi 15:
 
===Syötti ja koukku ===
 
===Syötti ja koukku ===
  
[[kastemato|Kastemadot]] ja muut lierot ovat hyviä ahvensyöttejä. Huonolla syönnillä [[kärpäsentoukka]] toimii hyvin. Iso ahven ottaa mielellään isoon syöttiin, mutta huonolla syönnillä voi pienempi syötti houkutelle paremmin. Isoja ahvenia ongittaessa kannattaa käyttää elävää tai kuollutta [[täkykalastus|täkykalaa]]. Hyviä ahvenensyöttejä ovat [[salakka|salakan]] ja [[särki|särjen]] poikaset. [[Kuore]] on myös hyvä täkykala ahvenelle. Täkykalalla ongittaessa koukun tulee olla suurempi kuin esimerkiksi madolla ongittaessa. Voit käyttää myös [[kolmihaarakoukku]]a. [[Täkykala]]lle kannattaa käyttää [[polvikoukku]]a. Kun ahven nappaa syötin pää edellä, polvikoukku jää hyvin ahveneen kiinni. Parhaita ajankohtia syöttikalalla onkimiseen ovat heinä-elokuu. Päivemmällä huonon syönnin aikana voi kokeilla hyvin pieniä kalanpoikasia. Ne saavat ahvenen ottamaan silloinkin, kun se ei tavallisesti syötteihin ota. Monien mielestä pieni salakka ja [[mutu]] ovat parhaita ahventäkyjä. Muita usein käytettyjä syöttejä ahvenille ovat [[muikku|muikun]], [[särki|särjen]], [[lahna]]n, [[sorva]]n, [[siika|siian]] ja [[säyne]]en poikaset. Kokeilemisen arvoisia syöttejä ovat mm: kuollut kala, kalojen sisälmykset, kalanpyrstö ja kalan silmä. Keväällä ahvenkudun aikaan kannattaa käyttää matosyöttiä. Tähän aikaan ahven ei nimittäin juurkaan syö muita kaloja. Sopivan kokoisia koukkuja ovat [[kastemato]]syöttiä käytettäessä 3 ja 4. isompaa matoa käytettäessä voit käyttää numeroa 1.  
+
[[kastemato|Kastemadot]] ja muut lierot ovat hyviä ahvensyöttejä. Huonolla syönnillä [[kärpäsentoukka]] toimii hyvin. Iso ahven ottaa mielellään isoon syöttiin, mutta huonolla syönnillä voi pienempi syötti houkutelle paremmin. Isoja ahvenia ongittaessa kannattaa käyttää elävää tai kuollutta [[täkykalastus|täkykalaa]]. Hyviä ahvenensyöttejä ovat [[salakka|salakan]] ja [[särki|särjen]] poikaset. [[Kuore]] on myös hyvä täkykala ahvenelle. Täkykalalla ongittaessa koukun tulee olla suurempi kuin esimerkiksi madolla ongittaessa. Voit käyttää myös [[kolmihaarakoukku]]a. [[Täkykala]]lle kannattaa käyttää [[polvikoukkua]]. Kun ahven nappaa syötin pää edellä, polvikoukku jää hyvin ahveneen kiinni. Parhaita ajankohtia syöttikalalla onkimiseen ovat heinä-elokuu. Päivemmällä huonon syönnin aikana voi kokeilla hyvin pieniä kalanpoikasia. Ne saavat ahvenen ottamaan silloinkin, kun se ei tavallisesti syötteihin ota. Monien mielestä pieni salakka ja [[mutu]] ovat parhaita ahventäkyjä. Muita usein käytettyjä syöttejä ahvenille ovat [[muikku|muikun]], [[särki|särjen]], [[lahna]]n, [[sorva]]n, [[siika|siian]] ja [[säyne]]en poikaset. Kokeilemisen arvoisia syöttejä ovat mm: kuollut kala, kalojen sisälmykset, kalanpyrstö ja kalan silmä. Keväällä ahvenkudun aikaan kannattaa käyttää matosyöttiä. Tähän aikaan ahven ei nimittäin juurkaan syö muita kaloja. Sopivan kokoisia koukkuja ovat [[kastemato]]syöttiä käytettäessä 3 ja 4. isompaa matoa käytettäessä voit käyttää numeroa 1.  
  
 
==== Kuinka täkykala pujotetaan koukkuun ====
 
==== Kuinka täkykala pujotetaan koukkuun ====

Huomaa, että kuka tahansa voi muokata, muuttaa ja poistaa kaikkia sivustolle tekemiäsi lisäyksiä ja muutoksia. Muokkaamalla sivustoa luovutat sivuston käyttäjille tämän oikeuden ja takaat, että lisäämäsi aineisto on joko itse kirjoittamaasi tai peräisin jostain vapaasta lähteestä. Lisätietoja sivulla Kalapedia:Tekijänoikeudet. TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISEN MATERIAALIN KÄYTTÄMINEN ILMAN LUPAA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTYÄ!

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)