Sulkava pp2

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
47 grammainen sulkava Pieneltä Särkiseltä

Sulkavaa saadaan pilkkimisen ohessa vain satunnaisesti. Virtuaalipilkkijät eivät tätä lajia normaalisti juurikaan tavoittele. Sulkavalla ei ole alamittaa. Suurin Kaizzun ennätyslistalle ilmoitettu Sulkava on painanut 495g, ja se on saatu Mäntylahdelta.

Kalastus[muokkaa]

Sulkava ei siis ole mikään kohdelaji, mutta joissain tilanteissa sitäkin saatetaan tavoitella, kuten "Eniten lajeja"-kisatyypissä, jolloin tavallisimmat lajit on jo saatu. Myös Mäntylahdella sulkava saattaa olla joidenkin kohdelahi, kasvavathan ne siellä varsin hyvänkokoisiksi.

Sulkavaa saa samoilla vieheillä, kuin millä pieniä kaloja yleensä pilkitään. Sulkavapitoisia vesistöjä ovat mm.Mäntylahti Haapolahti, Pieni Särkinen sekä Särkijärvi. Niitä saa kaikkina vuodenaikoina, mutta kevättalvella sulkava syö parhaiten, kuten muutkin särkikalalajit yleensä. Mäntylahdella sulkavaa pilkkimällä voi pärjätä hyvinkin (varsinkin keväällä. Mäntylahdella parhaimmat sulkavan pilkintäalueet ovat oikean yläkulman mutkassa tai kartan keskellä olevassa lahdessa.