Pintaverkko

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
45px uh tuo porno perse kaipaa sykkivää kyrpää kiimaiseen höpövittuun.....

arvaa jysähti kulli pystyyn
{{#if:|Tarkennus: {{{1}}}|}}

Pintaverkko on kalaverkko, joka nimensä mukaisesti on asetettu pyytämään kohojen kannattelemana pintavedestä tai kohonarujen mitan verran riippuvana vähän syvempää "välivedestä". Pintaverkon yleisintä käyttöä lienee kesäaikainen muikun pyynti syvänteiden päältä selkävesiltä, jonne muikkuparvet nousevat yöaikaan pintavesiin liikehtimään ja ruokailemaan.

Saman mittaiset kohonarut sidotaan verkon yläpaulaan muutamin metrin välein (5–6 m) ja yleisesti kytketään useampia verkkoja peräkkäin samaan verkkojataan. Mainittavana etuna on pintaverkon säilyminen vapaana pohjan risuista eikä verkkoon myöskään ole kiusaksi tunkemassa pohjan rajassa asustavat kiisket ja pikkuahvenet.

Ammattikalastajat Suomessa käyttävät pintaverkkoja lähinnä lohen ja siian kalastukseen. Ammattikalastajat kutsuvat verkkojatoja lenkeiksi, jossa on kymmeniä verkkoja yhdessä. Jokaisen lenkin päässä on tutkaheijastimella ja lippukankaalla varustetut alumiinista tai lasikuidusta valmistetut merkkiliput. Esimerkiksi lohen pyynnissä tällaisia lenkkejä käytetään normaalisti 20-30 kappaletta, eli lippuja tarvitaan 40-60.

Katso myös[muokkaa]