Kuha pp2

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuha 2587 grammaa Linlonlahdelta

Kuhia löytyy muutamista vesistöistä. Niiden koko on useimmiten alle kilon, mutta paljon isompiakin löytyy. Kuhalla on alamitta, joka on noin 400g. Suurin Kaizzun ennätyslistalle ilmoitettu kuha on painanut 2744g, ja se on saatu Linlonlahdelta.

Kalastus[muokkaa]

Kuhaa saadaan mm. Haapolahdesta, Linlonlahdesta, Jormuanlahdesta, Koivusaaren matalikosta sekä Saarijärvestä. Kuhat elelevät usein syvissä vesissä. Niitä pilkitään pääasiallisesti tasapaino-, ja pystypilkeillä. Kuhia pilkitään yleensä syys- ja kevätjäiltä.

Kuhapaikoista kenties paras on Linlonlahti. Linlonlahdella ja Koivusaaren matalikolla voi napata kuha kiinni melkein mistä vain, parhaiten on tullut Linlolta syvänteen liepeiltä ja Koivusaaren matalikolla vasemmassa reunassa olevan syvänteen lähistöltä ja oikean reunan laivaväylämerkkien lähistöltä. Haapolahden syvimmillä alueilla kuha saattaa myös napata. Siellä niiden koko jää yleensä alle kiloon.

Vinkkejä[muokkaa]

  • Mikäli kuoretta alkaa tulla runsaasti, kannattaa vaihtaa tasapainopilkkiin, sillä useimmiten kuhat liikkuvat niiden perässä.
  • Koivusaaren matalikko: Jos haluaa saada paljon, kokoluokaltaan n. 450-600g kuhaa, kannattaa mennä sen saarirykelmän/matalikon ihan oikeaan reunaan. Pilkkinä paras lienee on micro-tasuri.
  • Linlonlahti: Linlonlahdella kuhalle toimii hyvin ainakin puna-hopea tasuri. Kannattaa kokeilla syvänteistä, ja niiden reunoilta. Itselläni on toiminut hyvin sieltä oikealta, pitkän saaren alaosassa.