Ero sivun ”Vuontele (pp2)” versioiden välillä

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rivi 6: Rivi 6:
  
 
[[Luokka:Propilkki 2:n vesistöt]]
 
[[Luokka:Propilkki 2:n vesistöt]]
 +
 +
'''Vuontele''' on pullollaan [[hauki pp2|hauki]]a, [[ahven pp2|ahven]]ia ja särkikaloja. Ylemmässä järvessä tavataan näiden lisäksi myös melko runsaasti [[siika pp2|siika]]a ja harvakseltaan [[taimen pp2|taimen]]ta.
 +
Etenkin keväällä [[särki pp2|särki]]en koko voi yllättää. Vuontele koostuu kahdesta järvestä ja niitä yhdistävästä joesta. Alempi järvi on tummavetinen ja rehevä. Ylempi taas on karumpi ja kirkasvetisempi. Vuonteleella on kolme lähtöpaikkaa; Aittojoki (Alempaan järveen laskevan joen mutka), Koskenkorva (Järvet yhdistävän joen keskikohta) ja Järvenpäänlahti (Ylemmän järven pohjoisin lahti).
 +
 +
==Kalastus==
 +
 +
Särkikalojen ja petokalojen kalastus keskittyy pääasiassa alempaan, rehevään järveen ja siihen laskevaan jokeen. Ylemmässä järvessä kalaa tuntuu tulevan vähän vähemmän kuin alemmassa. Toki siiat ja mahdolliset taimenet ja [[harjus pp2|harju]]kset vetävät pilkkijöitä puoleensa.
 +
 +
==Vinkkejä==
 +
 +
* Aittojoella kannattaa mennä joenmutkaan morrivavalla pilkkimään.
 +
* Järvenpäänlahdella kannattaa kulkea järveä alaspäin, kunnes tulee saarirykelmälle. Rykelmän edustalta nousee komeaa ahventa morrilla.

Versio 23. huhtikuuta 2010 kello 13.37

thu mb

thu mb

Vuontele on pullollaan haukia, ahvenia ja särkikaloja. Ylemmässä järvessä tavataan näiden lisäksi myös melko runsaasti siikaa ja harvakseltaan taimenta. Etenkin keväällä särkien koko voi yllättää. Vuontele koostuu kahdesta järvestä ja niitä yhdistävästä joesta. Alempi järvi on tummavetinen ja rehevä. Ylempi taas on karumpi ja kirkasvetisempi. Vuonteleella on kolme lähtöpaikkaa; Aittojoki (Alempaan järveen laskevan joen mutka), Koskenkorva (Järvet yhdistävän joen keskikohta) ja Järvenpäänlahti (Ylemmän järven pohjoisin lahti).

Kalastus

Särkikalojen ja petokalojen kalastus keskittyy pääasiassa alempaan, rehevään järveen ja siihen laskevaan jokeen. Ylemmässä järvessä kalaa tuntuu tulevan vähän vähemmän kuin alemmassa. Toki siiat ja mahdolliset taimenet ja harjukset vetävät pilkkijöitä puoleensa.

Vinkkejä

  • Aittojoella kannattaa mennä joenmutkaan morrivavalla pilkkimään.
  • Järvenpäänlahdella kannattaa kulkea järveä alaspäin, kunnes tulee saarirykelmälle. Rykelmän edustalta nousee komeaa ahventa morrilla.