Ero sivun ”Troolaus” versioiden välillä

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rivi 1: Rivi 1:
 
{{lähteetön}}
 
{{lähteetön}}
'''Troolikalastus''' on menetelmä kalastamista varten, jossa vedetään [[trooli]]a eli laahus[[nuotta]]a veden alla joko yksin tai [[paritroolaus|paritroolauksessa]].
+
'''Troolikalastus''' on menetelmä [[kalastus|kalastamista]] varten, jossa vedetään [[trooli]]a eli laahus[[nuotta]]a veden alla joko yksin tai [[paritroolaus|paritroolauksessa]].
  
Kun käytetään kahta venettä ([[paritroolaus]]) veneiden välille vedetään vaijerit jotka toimittavat verkon vaakasuoran leviämisen. Kuitenkin yksintroolaus on tavallisempaa. Tässä ns. leijat (kutsutaan myös "troolinoviksi") toimittavat verkon vaakasuoran levittämisen. Leijoja on käytettävissä eri kokoisia ja muotoisia.  
+
Kun käytetään kahta [[vene]]ttä ([[paritroolaus]]) veneiden välille vedetään vaijerit jotka toimittavat verkon vaakasuoran leviämisen. Kuitenkin yksintroolaus on tavallisempaa. Tässä ns. [[leijat]] (kutsutaan myös "troolinoviksi") toimittavat verkon vaakasuoran levittämisen. Leijoja on käytettävissä eri kokoisia ja muotoisia.  
  
 
Troolia voidaan vetää pohjassa tai pohjan tuntumassa ([[pohjatroolaus]]) tai kohotettuna vedessä ([[välivesitroolaus]]). Vetonopeus on yleensä 2,5-4,0 solmua.
 
Troolia voidaan vetää pohjassa tai pohjan tuntumassa ([[pohjatroolaus]]) tai kohotettuna vedessä ([[välivesitroolaus]]). Vetonopeus on yleensä 2,5-4,0 solmua.

Versio 12. maaliskuuta 2010 kello 20.40

Question book-4.png Tähän artikkeliin tai osioon ei ole merkitty lähteitä tai viitteitä.

Voit auttaa Kalapediaa lisäämällä artikkelille asianmukaisia lähteitä. Lähteettömät tiedot voidaan kyseenalaistaa tai poistaa.
{{#if: | Tarkennus: {{{1}}} | }}

Troolikalastus on menetelmä kalastamista varten, jossa vedetään troolia eli laahusnuottaa veden alla joko yksin tai paritroolauksessa.

Kun käytetään kahta venettä (paritroolaus) veneiden välille vedetään vaijerit jotka toimittavat verkon vaakasuoran leviämisen. Kuitenkin yksintroolaus on tavallisempaa. Tässä ns. leijat (kutsutaan myös "troolinoviksi") toimittavat verkon vaakasuoran levittämisen. Leijoja on käytettävissä eri kokoisia ja muotoisia.

Troolia voidaan vetää pohjassa tai pohjan tuntumassa (pohjatroolaus) tai kohotettuna vedessä (välivesitroolaus). Vetonopeus on yleensä 2,5-4,0 solmua.

Suomessa troolaus on tärkein silakan ja kilohailin kalastusmenetelmä. Troolia käytetään myös turskan ja sisävesillä muikun kalastuksessa.