Muokataan sivua Tekojärvi

Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näytetään julkisesti sivun muokkaushistoriassa. Harkitse käyttäjätunnuksen rekisteröimistä: se ei vaadi henkilökohtaisia tietoja ja tuo mukanaan lisätoimintoja. IP-osoitteellesi lähetetyt viestit näkyvät keskustelusivullasi.

Ole hyvä äläkä tallenna testimuokkauksia. Voit harjoitella muokkaamista hiekkalaatikolla.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen tallenna alla näkyvät muutokset.

Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 3: Rivi 3:
 
[[tiedosto:tekojärvi.jpg|thumb|Tekojärvi]]
 
[[tiedosto:tekojärvi.jpg|thumb|Tekojärvi]]
  
'''Tekojärvi''' tarkoittaa ihmisen rakentamaa tai ihmisen muun toiminnan tuloksena syntynyttä keinotekoista [[vesialue]]tta. Näiden vesialueiden rakentamisella on yleensä yksi tai useampia pääsyitä. Yleisimmät rakentamissyyt ovat tulvien hallinta, keinokastelujärjestelmät sekä sähköntuotanto, joskus myös maisemakuvalliset syyt.
+
'''Tekojärvi''' tarkoittaa ihmisen rakentamaa tai ihmisen muun toiminnan tuloksena syntynyttä keinotekoista [[vesialue]]tta. Näiden vesialueiden rakentamisella on yleensä yksi tai useampia pääsyitä. Yleisimmät rakentamis-syyt ovat tulvien hallinta, keinokastelujärjestelmät sekä sähköntuotanto, joskus myös maisemakuvalliset syyt.
  
Suuremmat tekojärvet rakennetaan useimmiten sähköntuotantoa varten. Tekojärviallas saadaan aikaan patoamalla [[joki|joen]] virtaus, jolloin veden pinta padon yläjuoksun puolella nousee huomattavasti. Padon taakse varastoidulla vesimassalla on runsaasti potentiaalienergiaa. Sita voidaan käyttää pyörittämään voimalaitoksen turbiineja.
+
Suuremmat tekojärvet rakennetaan useimmiten sähköntuotantoa varten. Tekojärviallas saadaan aikaan patoamalla [[joki | joen]] virtaus, jolloin veden pinta padon yläjuoksun puolella nousee huomattavasti. Padon taakse varastoidulla vesimassalla on runsaasti potentiaalienergiaa. Sita voidaan käyttää pyörittämään voimalaitoksen turbiineja.
  
 
== Lähteet ==
 
== Lähteet ==

Huomaa, että kuka tahansa voi muokata, muuttaa ja poistaa kaikkia sivustolle tekemiäsi lisäyksiä ja muutoksia. Muokkaamalla sivustoa luovutat sivuston käyttäjille tämän oikeuden ja takaat, että lisäämäsi aineisto on joko itse kirjoittamaasi tai peräisin jostain vapaasta lähteestä. Lisätietoja sivulla Kalapedia:Tekijänoikeudet. TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISEN MATERIAALIN KÄYTTÄMINEN ILMAN LUPAA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTYÄ!

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)

Tällä sivulla käytetyt mallineet: