Propilkki 2

kalapediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 2. huhtikuuta 2010 kello 17.04 käyttäjän -TLL- Miika (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pelin idea

Pelissä on tarkoitus saada enemmän kalaa kuin muut kilpailijat. Siinä on tähän mennessä 24 vesistöä. Peliä voi pelata yksin kotona pelin hahmoja vastaan, tai verkkopelinä muiden pelaajien kanssa.

Propilkki 2:n uusin versio on 0.75 ja sen mukana tuli mm. kolme uutta vesistöä ( Meri, Haukilahti ja Surrinlampi).

Pilkit

Propilkki 2 pelissä on yhteensä 48 pilkkiä, joista 12 on käytössä kotipeleissä, kaksi vapaa, sekä neljä eriväristä toukkaa (punainen, keltainen, sininen, vihreä). Lisäksi verkkopelissä on käytössä 6 sattumanvaraisesti valittua lisäpilkkiä. Turnausmuotoisessa pelissä voi voittaa lisäpilkkejä, jotka säilyvät vain turnauksen ajan.

Vuodenajat

Pelissä voit valita vuodenajan kolmesta vaihtoehdosta: syksy, keskitalvi ja kevät. Eri vuorokauden aloitusaikoja ovat aamu, keskipäivä ja ilta. Pelin pituuden vaihtoehdot ovat 10min, 15min, 30min, 1h, 1h30min ja 2h.

Aikakerroin on 6, joten esimerkiksi 10min peli tarkoittaa tunnin istumista oikealla pilkillä.


Kalalajisto

Pelin kalalajisto on runsas, tällä hetkellä on tarjolla 21 eri kalalajia:


Peliä voi pelata yksinpelin hahmoja eli botteja vastaan, tai verkkopelinä muiden pelaajien kanssa.

Propilkki 2:n toiseksi uusin versio on 0.75 ja sen mukana tuli mm. kolme uutta vesistöä (Meri, Haukilahti ja Surrinlampi).

Meri lienee uusista vesistöistä mielenkiintoisin, ainakin pelaajat ovat ottaneet sen avosylin vastaan. Meren pääasiallinen saaliskala on ahven, jonka keskikoko on huomattavan suuri. Myös siikaa, taimenta, haukea ja kiiskeä esiintyy. Myös näiden lajien edustajat voivat olla suuria.

Haukilahti perustuu osittain jo legendaariseen PP1 pelissä olleeseen Haukilahteen. Haukilahden saaliit perustuvat lähinnä kappalemäärään, ei niinkään yksittäisten kalojen painoon. Toki siellä uiskentelee mukavan kokoisia ahvenia ja haukia.

Surrinlampi taas tuo vaihtelua vuodenaikojen mukaan: Kirjolohista pääosa saadaan syksyllä. Kesällä istutetut kirjolohet kalastetaan loppuun syksyn aikana, joten keskitalvella ja keväällä saalis muodostuu pääasiassa ahvenista ja siioista.

Uusin versio on 0.751, joka sisälsi muutaman bugikorjauksen lisäksi Propilkki 1:stä tutun Savilahden

Koska Savilahdesta saa todella hyvin kalaa ja ne ovat yleensä isojakin, pelaajat pitävät Savilahdesta erityisen paljon. Savilahti on erityisesti särkikalojen valtakuntaa, mutta sieltä löytyy myös haukea, ahventa, siikaa ja taimenta ja muita kalalajeja.