Niemisjärvet

kalapediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 8. huhtikuuta 2012 kello 17.33 käyttäjän 80.222.132.228 (keskustelu) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Niemisjärvien info
Niemisjärvien syvyyskartta

Vesistön kuvaus pelissä

Niemisjärvet koostuvat kolmesta toisiinsa liittyvästä järvestä. Ne ovat myös varsin syviä, joten kaloilla on tilaa piiloutua eri syvyyksiin.

Kalastus

Niemisjärvet ovat istutusjärviä, joten kalastus painottuukin istutettuihin jalokaloihin. Tavallisin saalis lienee kirjolohi, mutta taimen ja puronieriäkin saattaa iskeä pilkkiin kiinni. Varsin usein saadaan myös siikoja, joskus isojakin. Myös isoja haukia on seassa.


Vinkkejä

  • Niemisjärviltä tulee hyvin kalaa, jos menee siihen missä se keskimmäinen järvi liittyy siihen alimpaan niin siitä kohdasta keskemmälle sinne syvänteen reunaan ja pilkkii raitalusikalla eli räsäsellä niin siitä pitäis nousta paljon kirjolohia puronieriöitä ja taimenia.
  • Toinen hyvä paikka on ylemmän järven syvänteen alusta siitä syvänteen reunasta. Muutenkin kannattaa koluta räsäsellä syvänteet läpi. Takuu varma kalasaalis on kyllä siinä puron edustalla.
  • Lähtöpaikan alapuolelta purosta oikealle syvänteeseen hyvä kirjolohi ja puronieriä paikka. Paikasta myös satunnaisia taimenia.
  • Ylemmän järven vasemmat syvänteen reunat ovat hyviä suuren kirjolohen pilkintä paikkoja joissa katkeaa helposti ohuempi siima.
  • alimmaisen järven puron suulta tulee hyvin puronieriää ja kirjolohta. samasta järvestä ihan syvältä saatttaa saaha isompaa kirjolohta ja taimenta sekä haukea. pilkkeinä räsästä tai nilsua.

Lajisto


Anton Panton Klönttipää