Ero sivun ”Niemisjärvet” versioiden välillä

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (Käyttäjän 62.240.84.180 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän KaSa101 tekemään versioon.)
Rivi 23: Rivi 23:
  
 
*Ylemmän järven vasemmat syvänteen reunat ovat hyviä suuren kirjolohen pilkintä paikkoja joissa katkeaa helposti ohuempi siima.
 
*Ylemmän järven vasemmat syvänteen reunat ovat hyviä suuren kirjolohen pilkintä paikkoja joissa katkeaa helposti ohuempi siima.
 
*No ite oon ainaki niiltä rannoilta saanu n. 10 kg silakoita.
 
  
 
== Lajisto ==
 
== Lajisto ==

Versio 28. tammikuuta 2012 kello 10.49

Niemisjärvien info
Niemisjärvien syvyyskartta

Vesistön kuvaus pelissä

Niemisjärvet koostuvat kolmesta toisiinsa liittyvästä järvestä. Ne ovat myös varsin syviä, joten kaloilla on tilaa piiloutua eri syvyyksiin.

Kalastus

Niemisjärvet ovat istutusjärviä, joten kalastus painottuukin istutettuihin jalokaloihin. Tavallisin saalis lienee kirjolohi, mutta taimen ja puronieriäkin saattaa iskeä pilkkiin kiinni. Varsin usein saadaan myös siikoja, joskus isojakin. Myös isoja haukia on seassa.


Vinkkejä

  • Niemisjärviltä tulee hyvin kalaa, jos menee siihen missä se keskimmäinen järvi liittyy siihen alimpaan niin siitä kohdasta keskemmälle sinne syvänteen reunaan ja pilkkii raitalusikalla eli räsäsellä niin siitä pitäis nousta paljon kirjolohia puronieriöitä ja taimenia. Henkilökohtaisesti suurin/parhain saalis siitä kohtaa on ollut 4 kirjolohta + 3 puronieriää + 1 taimen.
  • Alemman järven pienen puron edustalta vähän syvänteeseen päin nousee räsäsellä kalaa, itse olen saanu 4 - 5 kirjolohta, 2 -3 taimenta ja puronieriöitä rutkasti, kun olen muutamat kerrat siinä pilkkinyt.
  • Toinen hyvä paikka on ylemmän järven syvänteen alusta siitä syvänteen reunasta. Muutenkin kannattaa koluta räsäsellä syvänteet läpi. Takuu varma kalasaalis on kyllä siinä puron edustalla.
  • Lähtöpaikan alapuolelta purosta oikealle syvänteeseen hyvä kirjolohi ja puronieriä paikka. Paikasta myös satunnaisia taimenia.
  • Ylemmän järven vasemmat syvänteen reunat ovat hyviä suuren kirjolohen pilkintä paikkoja joissa katkeaa helposti ohuempi siima.

Lajisto


Anton Panton Klönttipää