Mäntylahti (pp2)

kalapediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 29. tammikuuta 2012 kello 13.05 käyttäjän Kipster (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pienoiskuvan luominen epäonnistui: Tiedosto puuttuu
Syvyyskartta.jpg

Mäntylahti on siitä mielenkiintoinen pilkkipaikka, että siellä on varsinkin keväällä suhteellisen suuria särkiä. Suurimmat tällä hetkellä tiedossa oleva särjet on yli 700 grammasia. Järvi on täynnä särkikalaa, joten pilkit täytyy valita sen mukaan, eli pystypilkkejä ja morreja kannattaa uittaa. Pilkkijöiden riesana kisoissa piinaavat pienet kuhat, jotka ovat usein alamittaisia ja niitä saadaan melkein joka kisassa.

Vinkkejä:

  • Oikealla ylhäällä oleva pato tuntuu olevan ottipaikan maineessa,varsinkin mormyskaa kannattaa uittaa. Paikalla liikkuu mm. isoja ahvenia, 800 grammaisia körmyniskoja on tiettävästi saatu.
  • Lähdöstä vähän länteen tulee kuhaa ja muuta.
  • Lahden suulla sijaitsevalta pohjakiveltä kannattaa yrittää. Siitä saadaan mm. ahvenia, suuria särkiä sekä kuhia.
  • Lähdöstä oikealla kuljettaessa vastaan tulee matalampi ranta. Tästä kohtaa kannattaa yrittää, sillä siitä on saatu isoja ahvenia, särkiä, lahnoja ja sulkavia. Samasta paikasta saadaan myös miekkasärkiä.
  • Padon alapuolella olevien kahden pienen syvänteen välistä kannattaa kokeilla puna-hopea tasurilla.

Lajisto

Anton Panton Klönttipää


Kuvake.png Tämä paskaa käsittelevä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Kalapediaa paskantamalla sitä lisää.