Hirvijärvi (järvi Jalasjärvellä)

kalapediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 2. elokuuta 2009 kello 08.12 käyttäjän Vikke (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hirvijärvi on matala, runsaskasvustoinen ja peltojen ympäröimä järvi Jalasjärven keskiosassa Hirvijärven kylässä.<ref name="karttapaikka"/> Pinta-alaa järvellä on 0,75 neliökilometriä, ja se kuuluu Kyrönjoen valuma-alueeeseen.<ref>Kyrönjoen hoitosuunnitelma ja sen laadinta. {{#if:16.11.2008|Viitattu 16.11.2008|}}</ref> Järven pohjoispäässä, paikassa, jossa Hirvijoki ja Hirviluoma laskevat järveen, sijaitsee lintutorni.<ref name="karttapaikka"/><ref name="suomenselkä"/> Myös järven kaakkoispuolella, keskellä järveä sijaitsee lintutorni.<ref name="suomenselkä"/> Hirvijärven laskujoki on Leväjoki.

Järvi lukeutuu Suomenselän alueen parhaimpiin muutonaikaisiin levähdyspaikkoihin. Hirvijärvellä saattaa huhtikuun lopulla nähdä tuhansittain hanhia ja sadoittain joutsenia. Lisäksi tundrahanhia, lyhytnokkahanhia ja pikkujoutsenia tavataan säännöllisesti. Limingan seudun lisäksi järvi on mahdollisesti varmimpia paikkoja, jossa lyhytnokkahanhen voi Suomessa nähdä. Myös jalohaikara, haahka ja mustapyrstökuiri on tavattu Hirvijärvellä. Perinteisesti Hirvijärven alueella on keväisin järjestetty bongauskilpailu, joka kestää viikon.<ref name="suomenselkä"/>

Lähteet

<references />

Aiheesta muualla

Malline:Jalasjärvi