Muokataan sivua Elintarvikkeet onkisyötteinä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näytetään julkisesti sivun muokkaushistoriassa. Harkitse käyttäjätunnuksen rekisteröimistä: se ei vaadi henkilökohtaisia tietoja ja tuo mukanaan lisätoimintoja. IP-osoitteellesi lähetetyt viestit näkyvät keskustelusivullasi.

Ole hyvä äläkä tallenna testimuokkauksia. Voit harjoitella muokkaamista hiekkalaatikolla.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen tallenna alla näkyvät muutokset.

Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 13: Rivi 13:
 
=== Keitetyt taikinapallot ===
 
=== Keitetyt taikinapallot ===
  
Isoja särkikaloja ongittaessa voi toisinaan joutua odottelemaan pitkiäkin aikoja, jolloin tahnan tai taikinan irtoamisesta tulee ongelma. Irtoamisen estämiseksi tahnan voi keittää. Isojen särkikalojen ongintaan tahnaa vaikkapa vehnäjauhoista, koiranruuasta, houkutinaineista ja kananmunasta. Sekoita aineet keskenään. Pyörittele näin syntyneestä taikinasta noin senttimetrin läpimittaisia palloja. Laita pallot kiehuvaan veteen 3-5 minuutiksi. Mitä pidempään keität, sitä kovempia palloja saat.  Jos teet suuria palloja, pienet kalat eivät nappaa niihin. Kokeile onkimista erikokoisilla palloilla.
+
Isoja särkikaloja ongittaessa voi toisinaan joutua odottelemaan pitkiäkin aikoja, jolloin tahnan tai taikinan irtoamisesta tulee ongelma. Irtoamisen estämiseksi tahnan voi keittää. Isojen särkikalojen ongintaan tahvaa vaikkapa vehnäjauhoista, koiranruuasta, houkutinaineista ja kananmunasta. Sekoita aineet keskenään. Pyörittele näin syntyneestä taikinasta noin senttimetrin läpimittaisia palloja. Laita pallot kiehuvaan veteen 3-5 minuutiksi. Mitä pidempään keität, sitä kovempia palloja saat.  Jos teet suuria palloja, pienet kalat eivät nappaa niihin. Kokeile onkimista erikokoisilla palloilla.  
  
 
=== Tuore leipä koukussa ===
 
=== Tuore leipä koukussa ===
Rivi 37: Rivi 37:
 
== Hampunsiemen ==
 
== Hampunsiemen ==
  
Keitetty hampunsiemen soveltuu erityisesti särkien ja seipien ongintaan. Hampunsiemeniä myydään linnunruoaksi lemmikkieläinkaupoissa, ja niitä voi ostaa myös kukkakaupoista. Hampunsiemen soveltuu niin koukku- , kuin houkutussyötiksi. Hampunsiemen on varsin pieni, siksi käytetään pienikokoista koukkua. sopivin koukkukoko yhdelle siemenelle on numero 18, mutta usein käytetään myös koukkukokoja 14-16. Koukkuun voi pujottaa myös useamman siemenen, jolloin sopiva koukkukoko on 10-12. Ennen kuin hampunsiementä voi käyttää syöttinä, se on keitettävä. Yhden päivän särkiongintaan lienee puoli kiloa hampunsiementä sopiva määrä. Keittäminen voidaan tehä tavallisessa-, tai painekattilassa. Painekattilassa siemen kuitenkin kypsyy nopeammin. Keitettäessä hampunsiemen imee itseensä varsin paljon vettä. Niinpä vettä tulisi alussa olla ainakin kolminkertainen määrä siemenien määrään verrattuna. Kun siemeet on keitetty, niistä poistetaan liika vesi. kaada siemenet kangaspussiin ja puristele pussia varovaisesti. Säilytä siemenet kangaspussissa tai muovirasiassa. Keitetyt hampunsiemenet säilyvät käyttökelpoisina yhden tai kaksi päivää. Hampunsimenellä ongittaessa on oltava erittäin nopeat refleksit. Kun kala nappaa, koho saattaa liikkua vain muutamia millimetrejä.
+
Keitetty hampunsiemen soveltuu erityisesti särkien ja seipien ongintaan. Hampunsiemeniä myydään linnunruoaksi lemmikkieläinkaupoissa, ja niitä voi ostaa myös kukkakaupoista. Hampunsiemen soveltuu niin koukku- , kuin houkutussyötiksi. Hampunsiemen on varsin pieni, siksi käytetään pienikokoista koukkua. sopivin koukkukoko yhdelle siemenelle on numero 18, mutta usein käytetään myös koukkukokoja 14-16. Koukkuun voi pujottaa myös useamman siemenen, jolloin sopiva koukkukoko on 10-12. Ennen kuin hampunsiementä voi käyttää syöttinä, se on keitettävä. Yhden päivän särkiongintaan lienee puoli kiloa hampunsiementä sopiva määrä. Keittäminen voidaan tehä tavallisessa-, tai painekattilassa. Painekattilassa siemenn kuitenkin kypsyy nopeammin. Keitettäessä hampunsiemen imee itseensä varsin paljon vettä. Niinpä vettä tulisi alussa olla ainakin kolminkertainen määrä siemenien määrään verrattuna. Kun siemeet on keitetty, niistä poistetaan liika vesi. kaada siemenet kangaspussiin ja puristele pussia varovaisesti. Säilytä siemenet kangaspussissa tai muovirasiassa. Keitetyt hampunsiemenet säilyvät käyttökelpoisina yhden tai kaksi päivää. Hampunsimenellä ongittaessa on oltava erittäin nopeat refleksit. Kun kala nappaa, koho saattaa liikkua vain muutamia millimetrejä.
  
 
==== Hampunsiemenen pujotus koukkuun ====
 
==== Hampunsiemenen pujotus koukkuun ====
  
Usein hampunsiemenellä ongittaessa nappaus menetetään, koska siemen on asetettu koukkuun väärin. Koukku tulee pujottaa siemenen vaaleasta osasta. ja suoraan siemenen läpi, kunnes koukunkärki tulee esiin toiselta puolelta, Tällöin siemen on koukun mutkassa. Koukku näkyy, mutta kalat eivät tunnu välittävän siitä. Jos käytetään useampia siemeniä, ensimmäinen siemen laitetaan koukun varteen, ja toinen koukun mutkaan.
+
Usein hampunsiemenellä ongittaessa nappaus menetetään, koska siemen on asetettu koukkuun väärin. Koukku tulee pujottaa siemenen vaaleasta osasta. ja suoraan siemenen läpi, kunnes koukunkärki tulee esiin toiselta puolelta, Tällöin siemen on koukun mutkassa. Koukku näkyy, mutta kalat eivt tunnu välittävän siitä. Jos käytetään useampia siemeniä, ensimmäinen siemen laitetaan koukun varteen, ja toinen mutkaan.  
  
 
== Juusto ==
 
== Juusto ==
Rivi 49: Rivi 49:
 
== Muut elintarvikkkeet syötteinä ==
 
== Muut elintarvikkkeet syötteinä ==
  
Edellä esiteltyjen useimmiten syötteinä käytettyjen aineiden ja ruokien voi syöttinä käyttää monia muitakin elintarvikkeita.  
+
Edellä esiteltyjen useimmiten syötteinä käytettyjen aineiden ja ruokien vaoi syöttinä käyttää monia muitakin elintarvikkeita.  
  
 
==== Herneet ====
 
==== Herneet ====
  
Herneitä on käytetty ainakin ankeriaan onginnassa. Koukku pujotetaan niin, että kärki näkyy.
+
Herneitä on käytetty ainakin ankeriaan onginnassa. Koukku oujotetaan niin, että kärki näkyy.  
  
 
==== Riisi ====
 
==== Riisi ====
Rivi 61: Rivi 61:
 
==== Marjat ====
 
==== Marjat ====
  
Marjoista syötteinä on käytetty ainakin mustikkaa, mustaherukkaa ja kirsikkaa. Kirsikkaan ovat mieltyneet ainakin turpa ja suutari.
+
Maroista syötteinä on käytetty ainakin mustikkaa, mustaherukkaa ja kirsikkaa. Kirsikkaan ovat mieltyneet ainakin turpa ja suutari.
  
 
[[luokka:onginta]]
 
[[luokka:onginta]]

Huomaa, että kuka tahansa voi muokata, muuttaa ja poistaa kaikkia sivustolle tekemiäsi lisäyksiä ja muutoksia. Muokkaamalla sivustoa luovutat sivuston käyttäjille tämän oikeuden ja takaat, että lisäämäsi aineisto on joko itse kirjoittamaasi tai peräisin jostain vapaasta lähteestä. Lisätietoja sivulla Kalapedia:Tekijänoikeudet. TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISEN MATERIAALIN KÄYTTÄMINEN ILMAN LUPAA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTYÄ!

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)