Kalastus etusivuLiity Kalassa.netin Facebook-sivulle!
 
Etusivu
Keskustelut
Chat Propilkki Kauppahalli Kalastusuutiset Kalastuslinkit

 
Pro Pilkin SM-kisat 2013-2014 lähestyvät 16.12.2013
PP2 SM-kisat alkavat viikolla 1 (ma 30.12.13.-5.1.14) ja pelataan kierros/viikko tahdilla tammikuun ajan. Lisätietoa säännöistä ja ilmoittautumisohjeet täällä.

Kisojen parasta antia on luonnollisesti hyvät, ellei jopa erinomaiset palkinnot. Useissa maksullisissakaan pilkkikisoissa ei ole tarjolla niin makeita palkintoja kuin täällä.

1) Tmi Perza-vaaput mukana sponsoroimassa tänä vuonna kahdella palkinnolla. 

Vaappupaketti, arvo 100e


Liitsipaketti, arvo 20e


2) Jonppa, 10kpl perhoja laatikoineen. Arvo 80e. Perhot on sitonut käyttäjä Fiskarna.3) Ozzman, kirja "Juha Jormanainen - Jalokalat, Kalastajan käsikirja".  Kuvaa myöhemmin (pitää ainakin pienentää olemassa olevaa kuvaa)Ja kirjapalkintoon vielä kyytipojaksi Hukan "Paukku", kiviset snapsilasit 2kpl

4) Kalassa.net ry sponsoroi "Propilkki ohjaimen", ts. pilkkivavan, jolla voit pelata pilkkiä.

http://www.youtube.com/watch?v=wN86ODke7pc

5) Jonttexi sponsoroi 5kpl 11cm Jesse-vaappuja. Alustavasti palkinto on menossa koko turnauksen suurimman hauen pyytäneelle. 

6) Termore lämpönuotiot sponsoroi kisaa "Pikku Termore" -versiolla. Tämä mainio laite on pilkkimiehen paras kaveri. Muut katselevat kateellisena, kun itse saa kokkailla lämmintä ruokaa jäällä, tuulessa ja tuiskussa. Kahvitkin keittyvät siinä samalla.   Arvo 140€.

Team Procyon todnäk osallistuu palkintoihin. Jos ei muuta, niin edellisvuosien tapaan Propilkki II soundtrack CD:llä omistuskirjoituksin.


Version 1.0.6 täysi asennuspaketti 8.11.2013
Tiedoksi, että lataussivulle on nyt päivitetty version 1.0.6 täysi asennuspaketti. Samalla paketilla voi tietysti myös päivittää vanhemman version uuteen.

Päivitys versioon 1.0.6 tarjolla 22.9.2013

ProPilkki2 v1.0.6 -päivityspaketti on ladattavissa:
www.kalassa.net/propilkki2/download_1.0.6/PP2_download.php (~1 MB)

Asennettuna on oltava vähintään v1.0.3. (löytyy "Lataa" -sivun alta)

Päivitykset v1.0.4 - v1.0.6 ovat olleet foorumilla julkisessa testissä ja korjauksia on tehty palautteen mukaan, alla muutoshistoria:

Uudistukset versiossa 1.0.4
1) Korjaus kalojen mahtumiseen avannosta verkkopelissä. Kalojen mahtuminen avannosta on nyt tasapuolista sekä isännällä että pelaajilla. Isotkin kalat mahtuvat nyt lähes varmasti isomman kairan (6") avannosta.
2) Tuki Wiimote-ohjaimelle vavan heiluttelussa. Lisätarkkuutta liikkeeseen merkittävästi antava Wii Motion Plus on suositeltava. Muodosta ensin yhteys ohjaimen ja PC:n välille ja käynnistä sitten Pro Pilkki 2. Mikäli ohjain tunnistuu, siitä näkyy ilmoitus pelin alkuruudussa. Huom: ohjain ei välttämättä toimi kaikkien Bluetooth -sovittimien kanssa.
3) Korjattu /game -komentoa liittyen yöllä sallittuihin kisatyyppeihin.
4) Korjattu /lures -komennon parametreja. Komento on nyt sallittu ajettaessa autohost.ini -tiedostosta.
5) Korjattu useita automaattisista bugiraporteista selvinneitä kaatumisia.

Uudistukset versiossa 1.0.5
1) Lisäkorjaus kalojen mahtumiseen avannosta verkkopelissä, sekä satunnaisiin kalamäärävirheisiin lopputuloksissa.
2) Sisäänrakennetun Wii Motion Plussan tuki lisätty (uudet Wiimote-ohjaimet). Huom! Wiimote-ohjaimen käyttö on täysin käyttäjän omalla vastuulla. Propilkin tekijät eivät ota mitään vastuuta ohjaimen käytöstä mahdollisesti aiheutuvista ongelmista tietokoneelle, ohjaimelle, pelaajalle ja/tai ympäristölle.
3) Korjattu HTTP-viestintää standardin mukaiseksi ja näin oletettavasti parannettu toimivuutta eri palomuurien ja virustorjuntojen kanssa.
4) Vavan kirkkaus korjattu (version 1.0.4 ongelma).

Uudistukset versiossa 1.0.6
1) Vavan liikkuminen itsestään Wii Motion Plussan kanssa korjattu.
2) Korjaus kalojen häviämiseen pahojen verkkoyhteysongelmien aikana.Muutoksia ennätyslistoilla 11.9.2013
Pilkin nettiennätyslistat ovat kala- ja pelaajamäärän kasvun vuoksi hidastuneet entisestään. Tämä on näkynyt aina pelin päätyttyä pitkänä odotteluna, kun kaloja lisätään listalle ja uusia sekä edellisiä sijoituksia haetaan näytettäväksi pelaajille pelissä.
 
Palvelimen päätyyn on tehty seuraavia muutoksia nyt, eli 11.9.2013 21:10:
- optimoitu merkittävästi tilannetta, missä pelaajan tulokset eivät parannu (voi auttaa paljonkin)
- poistettu edellisen sijoituksen haku, eli pelissä ei enää näy edellistä sijoitusta, vain uusi sijoitus
- poistettu "kaikki järvet" sijoituksen haku, eli pelissä näkyy vain kyseisen järven parantuneet tulokset
 
Katsotaan minkälaista vaikutusta näillä nyt saadaan aikaan. Jos se ei ole riittävää, niin sitten pitää ryhtyä repimään pois viikkoennätykset ja ehkä kausiennätyksetkin. Tämä vaatinee erillisen huoltokatkon järjestämistä.


Versio 1.0.3 nyt tarjolla 16.4.2013
Jospa viimeinkin 1.0 version alkuvaikeuksista päästäisiin eroon. Latauslinkin alta löytyy nyt täysi asennuspaketti versiosta 1.0.3
 
Yhteenveto muutoksista 1.0.1 -> 1.0.3:
1.0.1
- Korjattu ennätysisäntien näkyminen oikein verkkopeliä valittaessa
1.0.2
- Korjattu kaatuminen kilpailun päättyessä, mikäli pyörittää verkkopeliä "viearaana"
- Korjattu isäntälistan järjestäminen info-kentän perusteella (ennätys-hostit alkuun)
1.0.3
- Korjattu kaatuminen verkkoselaimen hakiessa pelaajalistaa


Lisää ongelmia 15.4.2013
Paketti 1.0.2 oli täysi susi, se on poistettu jaosta. Uutta tulee piakkoin..
Päivitys 1.0 -> 1.0.1 on edelleen tarjolla:


Täysi asennuspaketti v1.0.2 tarjolla 12.4.2013
Päivitysepäselvyyksien välttämiseksi latauslinkin alta löytyy nyt vain täysi asennuspaketti versiosta 1.0.2.
 
Yhteenveto muutoksista 1.0.1 -> 1.0.2:
1.0.1
- Korjattu ennätysisäntien näkyminen oikein verkkopeliä valittaessa
1.0.2
- Korjattu kaatuminen kilpailun päättyessä, mikäli pyörittää verkkopeliä "viearaana"
- Korjattu isäntälistan järjestäminen info-kentän perusteella (ennätys-hostit alkuun)
Pro Pilkki 2 v1.0 julkaistu 11.4.2013

Tämän kevään Pro Pilkki 2 julkaisu on siinä - olkaa hyvät, versio on juhlallisesti viimeinkin 1.0.
Isoimmat uudistukset ovat madepilkintä ja verkkoennätykset. Verkkoennätysten tuloslista löytyy osoitteesta:
www.kalassa.net/propilkki2/P2_records

Verkkoennätykset kirjautuvat vain peleistä, jotka pelataan luotetuilla, hyväksymillämme peli-isännillä. Luotetuiksi isänniksi pyrimme ottamaan tahot, jotka aktiivisesti pyörittävät avoimia hosteja. Mikäli olemme myöntäneet sinulle oikeuden hakea luotetun hostin titteliä, saat siitä ilmoituksen käynnistäessäsi Pro Pilkin. Haku tapahtuu pelin sisältä hahmonhallinnan kautta, samoin kuin tunnusten luonti.

Antoisia pilkkihetkiä!
Team ProcyonUkrainasta jälleen Propilkin maailmanmestari! 7.3.2013
Ukrainasta tuli jälleen kerran Propilkin maailmanmestari. Nyt voitettu mestaruus oli maalle jo kolmas. Latvian kisamenestys kaatui finaalissa isojen karkuutuksiin. Sama koitui myös Suomen kohtaloksi karsintakierroksella.

Finaalin tulokset:

1. Ukraine 53
2. Venäjä 46
3. Valko-Venäjä 38
4. Latvia 23

Mitalitaulukko kuudensien MM-kisojen jälkeen:

                 Gold   Silver   Bronze
1. Ukraina   3         0         1
2. Ruotsi     2         0         0
3. Latvia      1         1         0
4. Venäjä     0         2          2
5. Suomi      0        2         1
6. Puola       0          1          0
7. V-Venäjä  0          0         1
7. Liettua    0        0        1


Propilkki 2 SM 2012 - 2013 14.2.2013
Propilkin SM-turnaus 2012 - 2013 on saatu päätökseen. Tämän vuoden turnaus oli kovatasoinen kuten aina ennenkin. Lukuisien vaiheiden jälkeen mestaruuden nappasi Shark, eli Vellu Vuorinen.

Onnittelut uudelle Mestarille!


ProPilkki2 v0.95 julkaistu! 21.11.2012

Pelin versio 0.95 on nyt saatavilla, olkaa hyvät! Team Procyon toivotaa antoisia virtuaalipilkkikelejä, kun tämän syksyn oikeat kelit ovat olleet vähemmän suosiollisia ulkoharrastuksiin. Lataa -osion alta (tai suoraan tästä) löytyvät tiedot uusista ominaisuuksista ja korjauksista.0.95 version beta-testit meneillään 17.11.2012
Laitetaanpa pitkästä aikaa tänne uutisiinkin hieman tilannepäivitystä. Propilkin seuraavan version (v0.95) beta-testit ovat meneillään ja alkavat kääntyä loppusuoralle. Beta-tiimin löytämiä ongelmia on korjattu parin pienen korjauspäivityksen verran viimeisen puolentoista viikon testirupeaman aikana ja lopputulos alkaisi vaikuttaa kelvolliselta julkaisuun. Tämän version myötä saadaan edellisen, julkisena betana julkaistun 0.92-version ongelmat pois päiväjärjestyksestä. Tuo kritiikkiäkin saanut julkinen beta 0.92 palveli kuitenkin tarkoitustaan. Tätä versiota käyttäneiden pelaajien lähettämät useat sadat (mahdollisesti tuhannet) automaattiset bugiraportit auttoivat paikantamaan ja korjaamaan monia ongelmia, jotka ovat olleet pelissä jo kauan ennen tuota versiota ja aiheuttaneet isompia ja pienempiä ongelmia satunnaisesti. Juuri näiden automaattisten bugiraporttien takia tuota versiota ei "vedetty markkinoilta", vaikka sitä jotkut foorumilla kovaan ääneen vaativatkin. Tuo versiohan oli "niille, jotka haluavat kokeilla", eikä sitä ollut pakko päivittää. Hyödyllisten ja hyödyttömien raporttien läpikäynti vain on tuskallisen hidasta käsityötä ja melko monta vähäunista yötä niitä tuli kahlattua läpi. Uusi versio ei tule lähettämään raportteja enää niin helposti - vain ainoastaan sellaisissa "varmoissa tapauksissa", joissa raportti hyvin suurella todennäköisyydellä paljastaa oikean bugin.
 
Hosti-listaa katsellessa on välillä pistänyt silmään yksittäisiä hosteja, jotka ovat olleet päällä yhtämittaisesti parikin viikkoa (v0.92). Tämä alkaa 3D-sovelluksen toimintavarmuudessa olla varsin kelvollinen taso, nykyisellään kun hosti pyörittää aina myös omaa peliään graafisesti - sitähän sen ei toki edes tarvitsisi tehdä. Ja tuossakin versiossa on vikoja, jotka on löydetty ja korjattu 0.95 versioon.


Propilkin SM-kilpailut 2012-2013 17.11.2012
Jälleen kerran on aika ilmoittautua vuosittaisiin Propilkin SM-kilpailuihin. Osallistuminen on ilmaista. Lisätietoa löytyy foorumin puolelta tästä linkistä.
 
Kilpailuun tähän mennessä lahjoitetut palkinnot:
 
Lahjoittaja: Metallityöliike Juholat Oy, Ylöjärvi  (www.metallityoliikejuholat.fi)
- Savustuspönttö
 
 
Lahjoittaja: Kalle68
- 2 kpl Wili Vilperi- vaappuja, http://kalastus.hongkong.fi/fi/vieheet/vaaput/wili-vilperi-10-cm-vaappu/p/348521/ , värit Silakka ja Rutto
- 2kpl JAK-pilkkejä, värit hopea ja kupari http://kalastus.hongkong.fi/fi/talvikalastus/pilkit/jak-70-mm-pystypilkki/p/177534/
- 1kpl painoviehe:
 
 
Lahjoittaja: Jonppa
- 10kpl perholajitelma
 
 
Lahjoittaja: NatoTaimen[TKN]
- 5kpl:n setti käsintehtyjä mormuskoita. Koukku on kamasan b531 koko 14 ja morrit ovat painotettuja.


Lahjoittaja: jukkazi
- Logitech Wireless Headset H600 - langaton kuulokemikrofoni.
 
 
Lahjoittaja: Tmi Perza-vaaput (www.perza-vaaput.com)
- 10 kpl Perza vaappuja
 
 
Lahjoittaja: Procyon Products

- Kolmelle pelaajalle ProPilkki II - Theme Collection CD levy, pelin tekijöiden signeerauksella.
 


0.91 päivityspaketti julkaistu 13.4.2012
Bugi-korjaus versioon 0.9 on nyt julkaistu. Lataa paketti ja asenna se 0.9 asennuksen päälle.

Uutta 0.91 versiossa:

1)   Korjattu ennätysten katsomisesta seuranneet epävakaudet
2)   Muistivuotoja korjattu
3)   Uusi järvi: Pitkälampi
4)   Pilkkejä lisätty yksinpeliin (samat kuin verkkopelissä)
5)   Juoksuhuijaus estetty yksinpelin puolella
6)   Mikäli peli kaatuu, tai havaitaan kalamäärävirhe, peliin on lisätty mahdollisuus lähettää automaattinen bugiraportti. Raportti lähetetään aina seuraavalla pelin uudelleenkäynnistyksellä.
7)   Skandinaaviset kirjaimet käsitelty oikein tiedostoista autoscript.txt ja script.txt
8 )   Korjattu erikoismerkkien käsittelyä hostin nimessä ja pelin kuvauksessa (/hello), kun peli lisätään julkiselle listalle
9)   Satunnainen virhe ”Sqrt Domain Error” korjattu
10)   Kalojen irtoamistodennäköisyyttä säädetty
11)   Tietokonepilkkijöiden tekoäly- ja syöntiparametreja säädetty
12)   Korjauksia verkkopelin satunnaisiin tuloksista puuttuviin tai väärän painoisiin kaloihin
13)    Muita pienempiä korjauksia

Latauslinkki:
http://www.kalassa.net/propilkki2/download_0.91/PP2_download.php


Virtuaalinen pilkkiviikko 2012 (19.3 - 25.3.2012) 19.3.2012
Suomen vapaa-ajankalastajien keskusjärjestö yhdessä ProPilkin ja Kalassa.netin kanssa viettävät jälleen valtakunnallista virtuaalista pilkkiviikkoa. Virtuaalisella pilkkiviikolla pilkkiminen suoritetaan ProPilkki2 pelin erikoisversiolla. Tällä kertaa pilkkipaikkana on Koivusaaren matalikko. Lisätietoja vapaa-ajan kalastajien kotisivulla:
 
Antoisia pilkkihetkiä!


ProPilkki 2 v0.9 julkaistu 5.3.2012
Lähes vuoden aherrus on saatu taas päätökseen ja ProPilkki 2 versio 0.9 on nyt julkaistu. Se löytyy tutusta paikasta lataa-valinnan alta. Olkaapa hyvät! Mukana on pitkä lista uusia ominaisuuksia, parannuksia ja korjauksia, niistä voi lukea lisää release-notesta. Uuden version myötä toivotamme kaikille aurinkoisia pilkkikelejä sekä oikeille että virtuaalisille jäille!

MM-kisat 2012 28.2.2012
Propilkin MM-2012 on ratkennut. Voiton korjasi tänä vuonna LATVIA! Onnittelut

Finaalin tulokset:

1. Latvia
2. Venäjä
3. Ukraina
4. Puola

Suomi jäi tänä vuonna alkulohkoon, eikä taistellut mitaleista.

Mitalitaulukko 5. MM-turnauksen jälkeen:

                 Gold   Silver   Bronze
1. Ukraine   2         0         1
2. Sweden   2         0         0
3. Latvia      1         1         0
4. Finland     0        2         1
5. Russia     0         1          2
6. Poland    0          1          0
7. Lithuania    0        0        1


Propilkin Suomen mestaruus on ratkennut! 23.1.2012
Kauden 2011-2012 Propilkin Suomen mestaruus on ratkennut. Tällä kertaa finaali oli äärimmäisen tasainen ja kärkiviisikko mahtui kahden pisteen sisälle. Tiukassa taistossa pisimmän korren vetäisi kuitenkin AMR eli Anssi Ryhänen. Onnittelut tuoreelle Suomen mestarille ja maajoukkueen kapteenille.

Tulokset:

1AMR21
2Veikko20(3.1.5.-.)
3Pata20(5.2.4.7.) + Suurin ahven palkinto 518g
4PuliSher19(6.-.3.1.)
5Makkeri19(4.5.6.3.)
6Ylli17
7ihis15
8Kala-Vale10(8.8.-.2.)
9Vileria 10(7.7.7.5.)
10Rautujässikkä 9


Propilkin SM-liigan mestaruus on myös ratkennut. Tällä kertaa mestaruuden vei Norpat ylivoimaisella otteella. Hopealle kiri IVP ja pronssia otta TJK.

Onnittelut kaikille mestareille!

Seuraavaksi on vuorossa MM-kisat, joista kisaillaan perinteiseen tapaan helmi-maaliskuun aikana.


Päivitys v0.853 3.12.2011
Päivitys ProPilkki2 v0.853 löytyy täältä:
 
Tämä päivitys on ollut tarjolla foorumin puolella eräänlaisessa käyttäjien beta-testissä jo elokuusta asti. Se on auttanut etenkin NVIDIA-näytönohjaimilla varustettujen koneiden kanssa hidasteluongelmiin pilkki-ikkunassa ja todettu parantavan suorituskykyä muillakin näytönohjaimilla. Huomaa, että tämä on vain päivitys, eli 0.851 pitää olla asennettuna ensin, ja tämä ajetaan siihen päälle.


Propilkin SM-kilpailut 2011-2012 22.11.2011
On taas se aika vuodesta, kun taistellaan Propilkin Suomen mestaruudesta.

Kisat pelataan perinteisen kaavan mukaisesti, eli ensiksi pelaajia pyydetään ilmoittautumaan mukaan kilpailuun. Tämän jälkeen ilmoitetaan ensimmäisten karsintalohkojen pelaajalistat ja peliajankohdista huolehtivat kunkin lohkon isännät. Jokaisesta lohkosta edetään jatkokierroksille kohti finaalia. Finaalin 4 parasta pääsevät edustamaan Suomen maajoukkuetta MM-kisoihin. Voittaja saa käyttöönsä Propilkin SM avatarin ja signaturen vuodeksi ja pääsee ensimmäisenä valitsemaan palkinnon valikoimasta, joka on jälleen kerran runsas.

Kilpailuun osallistuminen on ilmaista. Lisää tietoa kisoista, säännöistä ja ohjeet ilmoittatumiseen löytyy täältä.

Palkintosponsorit ja palkinnot:

Perza-vaaput:Kontakihenkilö: Perza.
Kotisivu: http://www.freewebs.com/perza-vaaput/


Jukkazi:

Propilkin SM 2011-2012 puukko.
Kontaktihenkilö: Jukkazi.


HK-Varma vieheet:

5:n vieheen vapaavalintainen setti. Esimerkkejä vaapuista:


Kontaktihenkilö: Taavi Tumpelo
Valmistajan kotisivu: http://www.hkvarma.com/


Körmy&Körmy jr. vaaput:

3:n vaapun setti.

Kontaktihenkilö: Körmy.


-Hammer-:

Zippo kädenlämmitin kaiverruksin.

Kontakihenkilö: -Hammer-.   
Tämä palkinto on kohdistettu finaalin suurimman ahvenen pyydystäneelle.


masa1:

5 vapaavalintaista vaappua.

Kontaktihenkilö: masa1


Kalle 68:

Taimen-aiheinen ristipistotyö kehystettynä.
Kontaktihenkilö: Kalle68


Versio 0.851 on julkaistu! 23.2.2011

Odotus on viimein päättynyt ja Pro Pilkin uusi versio 0.851 on nyt saatavilla.
Tämänkerainen pävitys tuo mukanaan seuraavia asioita:
 
1)      Uudistettu 3D pelimoottori. Korjaa piirtojärjestysvirheitä ja on nopeampi. Hyödyntää enemmän näytönohjainten laskentatehoa.
2)      Kauttaaltaan uudistetut grafiikat.
3)      Laajakuvasuhde ja tarkempi resoluutio (vaatii näytöltä vähintään 1280x720 resoluution).
4)      Julkisten verkkopelien lista. Sekä oman pelin lisäys julkiseksi, että julkisiin peleihin liittyminen on tuettu suoraan pelissä.
5)      /results –komento (väliaikatulokset).
6)      Neljä uutta järveä: Lahnalammet, Korpipuro, Metsälampi ja Kolmisoppi.
7)      Zoomia laajennettu, järveä näkee nyt kerralla enemmän. (nopeampi zoom control-napilla)
8)      Suojauksia huijauksia vastaan parannettu.
9)      Grafiikoiden ajoittainen sotkeutuminen Windows7:ssa ja Windows Vistassa korjattu.
10)  Uusia valikkomusiikkeja.
11)  RecMerger -työkalu mukana paketissa (records.dat -ennätystiedostojen yhdistelytyökalu).

Työtä tähän versioon on tehty alkukesästä lähtien. Muunmuassa grafiikkauudistus osoittautui paljon
arvioitua työläämmäksi. Loppuvaiheen testeissä esiin tulleet verkkopeliongelmat ottivat myös paljon
aikaa, mutta tovotaan, että työ oli vaivan väärti ja lopputulos miellyttää.
 
Hyvää pilkkikevättä kaikille!
 
Team Procyon


Propilkin beta-testit päätökseen 22.2.2011
Beta-testit saatiin version 0.85 osalta viimeinkin valmiiksi. Nyt vain koostamme asennuspaketin ja valmistelemme sen jakamisen yhteistyökumppaneiden kanssa. Sitten peli onkin valmis julkaistavaksi! Loppuviikosta pitäisi olla ilouutisia tarjolla.


Ukrainalle Propilkin MM 2011 21.2.2011
Propilkin MM kisat vuonna 2011 on saatu päätökseen. Voiton vei Ukraina ylivoimaisella otteella. Hopeaa otti tällä kertaa Puola ja pronssin korjasi Liettua. Suomen taival päättyi jo karsintalohkoon, joka tänä vuonna oli äärimmäisen kova. Mukana turnauksessa oli kaikkiaan 11 eri joukkuetta. Onnittelut turnauksen mitalisteille!


Propilkin Suomen mestaruus 2010-2011 on ratkennut 31.1.2011
Propilkin Suomen mestaruus 2010 - 2011 on ratkennut. Mestariksi itsensä pilkki Mikko Suominen, joka tunnetaan pelikentillä paremmin nimimerkistään {M}. Onnea uudelle mestarille!

Tänä vuonna kisa oli viime vuoteen verrattuna äärimmäisen tasaväkinen. Hopean ja kullan erotti vaivaiset 2 pistettä. Lähellä siis oli, ettei finaalin ainoa naispuolinen pilkkijä, "Ejdi" korjannut koko pottia.


Propilkin joukkue-SM 24.1.2011
Kauden 2010-2011 Propilkin joukkue-SM on ratkennut. Turnauksen voittajaksi selviytyi FPT. Onnea voittaneelle joukkueelle.

Henkilökohtainen SM-turnaus sen sijaan jatkuu. Tämän viikon aikana pitäisi uuden Suomen mestarin olla selvillä, samoin kuin Suomen maajoukkueen MM-kisoihin.


Version 0.85 beta-testit ovat käynnistyneet! 23.1.2011
Olemme vihdoinkin edenneet siihen pisteeseen, että version 0.85 beta-testit on saatu käynnistettyä. Yleensä peli on julkaisu kelpoinen 2-4 viikon kuluttua testien alkamisesta. Tällä kertaa uudistettuja asioita on niin paljon, että testaus vaatinee vähintään kolmen viikon jakson.


Uusien asioiden listalla on mm. seuraavanlaisia asioita:


1)      Uudistettu 3D-pelimoottori. Korjaa piirtojärjestysvirheitä ja on nopeampi. Hyödyntää enemmän näytönohjainten laskentatehoa.

2)      Kauttaaltaan uudistetut grafiikat.

3)      Laajakuvasuhde ja tarkempi resoluutio (vaatii näytöltä vähintään 1280x720 resoluution).

4)      Julkisten verkkopelien lista. Sekä oman pelin lisäys julkiseksi, että julkisiin peleihin liittyminen on tuettu suoraan pelissä. (katso myös /hello –komento).

5)      Neljä uutta järveä: Lahnalammet, Korpipuro, Metsälampi ja Kolmisoppi.

6)      Zoomia laajennettu, järveä näkee nyt kerralla enemmän. (nopeampi zoom control-napilla)

7)      Suojauksia huijauksia vastaan parannettu.

8)      Grafiikoiden ajoittainen sotkeutuminen Windows7:ssa ja Windows Vistassa korjattu

9)      Lukuisia pienempiä uudistuksia ja korjauksia.

10)  Results -toiminto.


Propilkin SM-kisat lähestyvät 18.11.2010
Propilkin SM-kisat kaudella 2010-2011 lähestyvät kovaa vauhtia. Foorumille on nyt päivitetty kisan säännöt ja tiedotukset. Ilmoittautumis-thread avataan pian! Ole tarkkana, ettet unohda osallistua!
Sponsorit ja heidän tarjoamansa palkinnot ovat tänä vuonna seuraavat:
 
Perzan vaapputehdas tarjoaa tällä kertaa oikein kunnon jättipotin, eli 10kpl vaappuja, värityksen saa toivoa voittaja itse! Perzan tehtaalta on luvassa myös toinen palkinto, eli 5kpl leechejä.
 
 
Micaz tarjoaa palkinnoksi käsintehtyjä vaappuja.
 
 
Kok sponsoroi kisaa lahjoittamalla palkinnoiksi puisen kuksan ja Savotta-sarjaan kuuluvilla retkiaterimilla.
 
 
Miettinen sponsoroi kisaa Kuusamon vuoden 2009 vuosiuistimella.
 
 
 
Viimevuotiseen tapaan metallityöliike Juholat Oy Ylöjärveltä sponsoroi kisaa savustuspöntöllä.
 
 
Kalle 68 sponsoroi turnausta hainhammasriipuksella.

 
Finlandia Uistin sponsoroi kilpailua Nils Master vaapuilla.Uuden version kehitys etenee hyvää vauhtia 10.11.2010
Pelin uusin versio kehittyy tällä hetkellä kovaa vauhtia. Näkyviä muutoksia on jo runsaasti, mutta sisältöpuolella ei vielä kovin suuria lisäyksiä. Uusi versio tulee sisältään laajakuva-tuen ja sen myötä myös resoluution noston. Peli näyttää paremmalta kuin koskaan aiemmin. Myös joitain kaikkein vanhimpia grafiikoita on hieman viilattu parempaan suuntaan. Sisältöpuolella ei ole kovin suuria uudistuksia vielä luvassa. Näkyvimpänä tietenkin aina uudet järvet, joita on nyt valmiina 1kpl ja toinen on hyvin pitkällä. Tavoite on tehdä perinteiset 3-4 järveä tähänkin julkaisuun. Julkaisuaikataulu on vielä avoin, mutta todennäköisesti olemme valmiita päästämään 0.85 käsistämme joskus tammi-helmikuussa.


Propilkki 2 v. 0.8 on JULKAISTU! 16.4.2010

Pitkä odotus on nyt päättynyt! Propilkki 2 v. 0.8 on julkaistu! Koko talven kestänyt kehitystyö on nyt saatu viimeinkin päätökseen ja pelin uusin versio on nyt kaikkien saatavilla. Ja millainen versio! Tällä kertaa tarjolla on todellakin makeaa mahan täydeltä, sillä uutta sisältöä on mukana runsaasti.

Tarkemmat tiedot uusista ominaisuuksista löytyy release_notes –tiedostosta, mutta tässä kuitenkin lyhyesti listattuna keskeisimpiä uusia ominaisuuksia:

2 uutta vapaa

10 uutta kalalajia

6” kaira

3 uutta järveä

5 uutta syöttiä

6 pilkkiä enemmän käytössä verkkopelin aikana

Uusia grafiikoita

Parannettu suojauksia huijaamista vastaan

Korjattu vanhoja bugeja, kuten ”ikuinen kairaaminen

Uuteen versioon päivittäminen valitettavasti nollaa ennätykset, mutta ne talletetaan erilliseen teksti-tiedostoon myöhempää tarkastelua varten. Ennätysten nollaamiseen on monta syytä, mutta tärkein kaikista on se, että peli on muuttunut valtavasti vuosien saatossa, eikä osaa muinaisista ennätyksistä ole enää mahdollista rikkoa nykyisessä pelin versiossa.

Team Procyon toivottaa hauskoja hetkiä Propilkki 2:n parissa!Kaverin kanssa kalaan - Valtakunnallinen pilkkiviikko käynnistyi! 22.3.2010

Tässäpä Suomen vapaa-ajankalastajien keskusjärjestön virallinen tiedote asiasta:

Tällä viikolla (viikko 12) järjestetään kaikille maamme 4-9 luokille suunnattu Virtuaalinen pilkkiviikko, jonka aikana on mahdollisuus tutustua pilkinnän nikseihin tietokoneen välityksellä. Suomalaisin voimin kehitetty ProPilkki2 peli mahdollistaa hyvin aidontuntuisen tavan opetella pilkkimistä; kalapaikan ja syötin valinta, taitava pilkin uittaminen sekä oikea-aikainen vastanykäys ovat yhtä tärkeitä niin virtuaalisessa kuin oikeassakin pilkinnässä.

Kaikki viikon aikana pilkityt tulokset tallentuvat yhteen tuloslistaan. Parhaat pilkkijät palkitaan pilkkiviikon jälkeen huippuluokan kalastusvälinein. Jotta palkinnot löytävät perille, on tärkeää ilmoittaa pilkkipelin alussa oma nimi ja koulu. Pilkkipeliin voi osallistua myös kouluajan ulkopuolella.
Peliin osallistuminen on ilmaista.

Virtuaalisen pilkkiviikon järjestää Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) yhdessä ProPilkki2 pelin kehittäjien kanssa.Virtuaalinen pilkkiviikko on osa SVK:n Kaverin Kanssa Kalaan kampanjaa.

Lisätietoja:    
Kalatalouskonsulentti, Juha Ojaharju, 045 113 3050

Latauslinkit + ohjeet:
http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/ajankohtaista/?id=9217


Serverien ruuhkaantumisen estämiseksi toivoisimme, ettei "ikääntynyt" Propilkki 2 -porukka lataisi turhaan tuota peliversiota. Siinä ei ole mitään uutta verrattuna 0.751 -versioon, vaan se on pikemminkin karsittu versio. Tämä versio on tarkoitettu vain koululaisille ja pilkkiviikon kilpailun järjestämiseksi.


Valtakunnallinen pilkkiviikko 22.03.2010 - 28.03.2010 22.3.2010
Valtakunnallisen pilkkiviikon yhteydessä Suomen vapaa-ajankalastajien keskusjärjestö järjestää peruskoululaisille virtuaalisen pilkkiviikon. Tämä on osa SVK:n "Kaverin kanssa kalaan" kampanjaa, jossa nuorisoa innostetaan kalastusharrastuksen pariin. Virtuaalipilkintä tapahtuu luonnollisesti ProPilkki 2:lla.
 
Lue aiheesta lisää Suomen vapaa-ajankalastajien sivuilta:
 
Kolme viikon parasta 4-9 -luokkalaista peruskoululaista palkitaan.
 


Ukrainalle vuoden 2010 maailmanmestaruus 22.2.2010
Propilkin maailmanmestaruus vuonna 2010 ratkesi äärimmäisen tiukassa finaalissa. Ukraina vei voiton tällä kertaa, mutta helpolla ei mestaruus tullut. Suomen joukkue taisteli ja nousi viimeisen järven aikana tasapisteisiin, jolloin jouduttiin vertailemaan sijoituksia. Ukrainalla oli 2 voittoa, kun taas Suomella vain 1. Venäjä oli voittokamppailussa mukana viime hetkiin saakka, mutta viimeisen järven aikainen romahdus tiputti joukkueen pronssille. Neljänneksi pinnisteli alkulohkonsa voittanut Liettua.

Lopputulokset:

1. Ukraina 50 (2 voittoa)
2. Suomi 50 (1 voitto)
3. Venäjä 38
4. Liettua 24


Propilkin MM-kisat alkavat tänään! 16.2.2010
Tänään pelataan Propilkin MM-kisojen ensimmäinen karsintalohko. Lohkossa pelaavat:
Suomi, Norja, Liettua, Puola ja Ruotsi. Hyvinkin pohjoismaa-painotteinen lohko on siis kyseessä.  Huomenna kohtaavat lohko 2:n joukkueet, eli Viro, Latvia, Valko-Venäjä, Ukraina ja Venäjä. Molemmista alkulohkoista kaksi parasta joukkuetta pääsee sunnuntain finaaliin, jossa mestaruus ratkaistaan.

Ruotsi on voittanut kaksi aiempaa MM-titteliä, mielenkiinnolla jäämme seuraamaan, miten käy tänä vuonna.

Suomen joukkue MM-kisoissa on:

Vileria (Captain)
Luupää
Maick
Jänkhä

Varamiehet:
Kaizzu
Tepsu


Jussi Aarnio on Propilkin uusi Suomen Mestari! 29.1.2010
Propilkin SM-kisat saatiin päätökseen. Voiton vei tällä kertaa Jussi Aarnio. Jussi on jo aiempina vuosina ollut lähellä mestaruutta ja pelannut maajoukkueen jäsenenä. Nyt sitten tärppäsi kunnolla ja mestaruus tuli tilille. Pelikentillä uusi Suomen Mestari tunnetaan paremmin nimellä "Luupää".

Onnittelut Jussille!

Team Procyon kiittää kaikkia turnaukseen osallistuneita, palkintosponsoreita, hosteja ja muita yhteistyökumppaneita!
SM-kisojen finaalit alkavat tänään 21.1.2010
Propilkin SM-kisat ovat edenneet finaaleihin asti! Tänään alkaa finaalisarjan ensimmäinen kierros, jossa mukana on 18 kovinta virtuaalipilkkijää 192:sta ilmoittautuneesta. Suomen mestaruus ratkeaa lopullisesti sunnuntai-iltana, jolloin pelataan finaalin toinen kierros.


SM-kisojen palkintoja 18.12.2009
Palkintoja on yhä haussa SM-kisoja varten, eli kyselkääpäs mahdollisia sponsoreita. Vastineeksi voimme tarjota hivenen mainostilaa tässä uutisketjussa ja foorumin SM-kisa -threadissa. Näkyvyys mainokselle on hyvä, sillä sivuillamme käy yli 25 000 vierailijaa kuukaudessa. Pelin 0.75 versiota on ladattu jo lähes 65 000 kertaa.

Tähän mennessä palkintosponsoreiksi ovat ryhtyneet Perza-vaaput komeilla vaappu- ja tasuripaketeilla.
http://www.perza-vaaput.com/
 

 
 
 

 
Termore lämpönuotiot sponsoroivat kisaa kätevällä "pikku termore" nuotiolla.
 
 
 
Perinteikäs SM-kisojen sponsorimme Porin kalastus & Erä, Kalastajantukku ja Nismox tarjoavat hyrräkelasetin, jonka arvo kipuaa lähelle 300 euroa.
Kari Balk sponsoroi kisaamme kalapappi-verestyspuukko-"perkuuatrain" -yhdistelmällä.
 


SM-kisoihin ilmoittautuminen on käynnissä! 16.12.2009
Propilkin SM-kisat 2009-2010 talvikauden osalta käydään joulu-tammikuun aikana. Ilmoittautuminen on käynnissä ja deadline on 20.12.2009. Lisää tietoa löydät foorumin "verkkopelaaminen ja turnaukset" -osion alta.

Palkintoja turnaukseen kaivattaisiin vielä lisää. Jos haluat olla mukana yhtenä sponsorina, niin ottakaa ihmeessä yhteyttä! propilkki (ät) gmail.com maili-osoitteeseen viestiä tai foorumilla YV:nä.


10 vuotta virtuaalipilkintää 4.11.2009

Pro Pilkki 1 julkaistiin 5.11.1999.
On siis kulunut tasan kymmenen vuotta Pro pilkki 1:n julkaisusta ja tällaista etappia on syytä juhlia!
Juhlan kunniaksi julkaisemme PP2 päivityksen 0.751, jossa on muutaman korjauksen lisäksi
mukana monien suosikkijärvi Pro pilkki 1:n ajoilta, nimittäin Savilahti.

Päivityspaketti löytyy osoitteesta: (1.5MB)
www.propilkki.no/P2Updater_v0.751.exe

Foorumilta löytyy nyt myös eräänlainen historiikki Pro Pilkin tekemisestä ja alkuajoista, höystettynä
ennen julkaisemattomalla kuvamateriaalilla.
http://www.kalassa.net/keskustelut/uutiset-ja-pelin-kehitys/10-vuotta-virtuaalipilkintaa!/


Hauskoja peli- ja lukuhetkiä, ja kiitoksia pelaajille kuluneista 10 vuodesta!
 
Team Procyon


Propilkki 2 v. 0.75 julkaistu! 15.9.2009
Uusi Propilkin versio (0.75) on julkaistu! Versio on ladattavissa "lataus" painikkeen alta.

Uudistukset versiossa 0.75
 

Verkkoliikenteen luotettavuutta parannettu

Yhteyden katkeamisesta toipuminen lisätty

Pohjaankairaus ja kairan tylsyminen

Reikiä voi kairata useamman istumatta alas välillä

Neljä uutta äänisettiä lisätty (3 miestä + 1 nainen)

Kolme uutta vesistöä: Surrinlampi, Haukilahti ja Meri

Nuolet ylös ja alas selaavat edellisä omia chat-viestejä

Verkkopelin ollessa täynnä, odottavat pelaajat järjestetään odotusajan mukaan, myös /names –komento näyttää odotusjärjestyksen ja odotusajat

Team-chat komento lisätty (/t)

Verkkopelin maksimipelaajamäärän voi valita (/players)

Järven kuvauksen voi katsoa pelin aikana

Pelin kielen voi vaihtaa myös jäällä ollessa

Uusia pilkkityyppejä lisätty verkkopeliin (vaihtuvat pilkit)

Pelin isäntä voi aulassa arpoa uuden kisan ja kisatyypin painamalla F5

Bugikorjauksia pilkkien puuttumiseen

Korjauksia ja lisäyksiä playlogin tulostuksiin

Muistivuotoja korjattu

Korjaus huijauksen tunnistuksen vääriin hälytyksiin

Lukuisia pienempiä bugikorjauksia


Mainittujen lisäksi myös erinäisiä järviä on päivitetty.

Hauskoja hetkiä Propilkin parissa!

-Team ProcyonYli 75 000 latausta! 7.8.2009
Propilkin 0.7 versiota on ladattu meidän sivuston kautta nyt jo yli 75 000 kertaa!


Pian 10 vuotta kulunut Propilkki 1 ver. 1.0 julkaisusta 16.7.2009
Niin se aika vain kuluu huomaamatta. Kohta on kulunut jo 10 vuotta Propilkki 1 julkaisusta. Peli näki virallisesti päivänvalon marraskuun 5. päivä vuonna 1999. Pian tämän jälkeen aloitettiinkin jo Propilkki 2 kehittäminen. Vuonna 2000 tämä olikin jo täydessä vauhdissa. Procyon Products koittaa kehitellä jotain juhlallisuuksia asiaan liittyen.


Versio 0.75 pian betatestaukseen 9.7.2009
Kehitystyö on edennyt kesän aikana hitaasti, mutta varmasti kohti betatestejä. Pian beta-ryhmämme pääsee testailemaan uusien ominaisuuksien toimivuutta. Mukana on mm. paljon uusia ääniä, mahdollisuus kairata pohjaan, kairata reikiä ilman niille istumista, tiimi-viestit, parannuksia pelin yhteyden katkeamistilanteisiin, 2 uutta järveä (1 lisäksi kehitteillä), selvennyksiä ja korjauksia pelilogeihin jne jne...

Arvioitua julkaisuajankohtaa emme uskalla vielä luvata, mutta alkusyksystä pitäisi kyllä olla jotain uutta ihmeteltävää. Tavoite on saada tämä käyttöön ennen liigojen ja muiden turnausten alkua.


Propilkki 2 v. 0.75 beta kehitystyö on aloitettu 12.3.2009
Uuden version kehitystyö on saatu nyt virallisesti käyntiin. Seuraava julkaisu on väliversio, jonka keskeisintä sisältöä on bugikorjaukset ja muutamat sisällölliset uudistukset. Tavoitteena on lisätä varsinkin äänipuolelle uutta, mutta myös yksinpeliin tullaan panostamaan enemmän. Yksinpelin uudistukset tosin tulevat olemaan niin suuria, ettei niitä vielä välttämättä 0.75 tai edes 0.8 versioissa ole vielä käytössä.

Julkaisun ajankohta on täysin avoin. Alustavasti arvioiden se lienee lähempänä kesää tai jopa syksympänä. Riippuu paljolti siitä, miten paljon uudistuksia versioon päätetään laittaa mukaan.


Ruotsi voitti maailmanmestaruuden jälleen kerran 18.2.2009
Propilkin maailmanmestaruuskilpailut 2009 saatiin päätökseen. Ruotsi vei kultamitalin jälleen kerran. Latvia taisteli tänä vuonna hopealle, Suomen jäädessä pronssille.Finaalin "lucky loser" Ukraina jäi neljänneksi.

Onnittelut kaikille osallistuneille!

Finaalin tulokset:

1) Ruotsi 46
2) Latvia 40
3) Suomi 38
4) Ukraina 36


Versiota 0.7 ladattu yli 25 000 kertaa. 11.2.2009
Propilkin viimeisimmän version (0.7) latauslaskurit näyttävät jo yli 25 000 latausta. Latausvilkkaus näkyy pysyvän varsin tasaisena koko ajan. Kiitoksia jälleen kerran kaikille pelaajille!


Propilkin MM-kisat alkavat tänään! 10.2.2009
Tänään alkaa vuoden 2009 Propilkin MM-kisat. Ensimmäisenä pelivuorossa ovat lohko 1:n joukkueet Suomi, Viro ja Ukraina. Huomenna (tiistaina) kohtaavat Norja, Venäjä ja Latvia. Ensi viikon tiistaina pelataan lohko 3, jossa kisaavat edellisvuoden mestari Ruotsi sekä Valko-Venäjä ja Liettua. Finaalilohko pelataan ensi viikon keskiviikkona. Kisojen etenemistä ja tuloksia voitte seurata foorumilta. Keskustelu ja tulospalvelu löytyvät foorumin englannin kieliseltä osiolta.


Propilkin MM-2009 kisat lähestyvät! 20.1.2009
Propilkin MM-kisat 2009 alkavat pian! Tällä hetkellä mukaan on ilmoittaunut 9 joukkuetta. Ilmoittautuminen päättyy viikon kuluttua maanantaina. Tällä hetkellä mukana on joukkueet:
Suomi, Ruotsi, Norja, Venäjä, Valko-Venäjä, Ukraina, Viro, Latvia ja Liettua.

Finaalien pelisysteemi päätetään, kun lopullinen osallistujamäärä on selvillä.


Palvelu ruuhkautui ja kaatui.. 16.1.2009
Taas kerran pelin julkaisu näytti saavan aikaan valtaisan ruuhkan. Kalassa.net meni nurin, vaikkei meillä ole peliä edes omalla serverillä tarjolla!

Olkaa siis kärsivällisiä. Kyllä jokainen sen jossain vaiheessa saa ladatuksi.


v0.7 on julkaistu! 15.1.2009
Nyt on paketti ladattavissa lataus-osiossa.
Rattoisaa pilkkikevättä kaikille uuden Pro Pilkki 2:n parissa!

Vielä vähän malttia.. 15.1.2009
Julkaisun ajankohdaksi on ennustettu tätä iltaa/yötä.

Pyydämme kuitenkin, että ette lataisi mitään versioita MISTÄÄN muualta kuin meidän kotisivun kautta, koska ne eivät välttämättä ole virallisia ja voivat sisältää viruksia. Viime vuonna oli jo vastaavaa ennakointia ja ainakin joku paketti sisälti epämääräistä tavaraa.

Siis: VAIN MEIDÄN SIVULTA LATAUKSET, niin versio on oikea ja virallinen.


 
 

Copyright Procyon Products 2005-2012