Chat

Author Topic: Reissuraportit tänne!  (Read 715459 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sami552

 • Posts: 334
 • Team Särkkäri
  • MSN Messenger - hapankorppu91@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #600 on: March 16, 2009, 17:01:44 »
Sami, paljonko tuo paino. Ja ensikerralla sellainen kuva että saa selvää kalan koosta. (kännykkä vierelle jne.)  :wink:

Minultako kysyt? Ihan perus assujahan noi, isompi 250-300g ja toinen 200g. Kyllä mittatikkua tulee sitten kuvaan laitettua mukaan, kun kalat alkaa olemaan sen kokoisia, että niitä tarvii todistella. Ja kuva otettu kännykällä, kamera jäi kotio.
Aaro kerho, puhtailla koukuilla.

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #601 on: March 18, 2009, 20:25:26 »
Toissapäivänä kaverin kanssa koulun jälkeen pilkille läheiselle järvelle, saaliiksi mulle jokusia ahvenia ja pasuri/sorva(?).
Kaverikin sai munansa pelastettua padasta yhdellä raitapaitaisella.

Tänään kirkasvetiselle järvelle isän kyydissä heti koulun jälkeen. Pilkillä oltiin suunilleen klo 16-18.20 välinen aika. Kaloja tuli jokusia kymmeniä, itse sain kaikki kalani tasurilla, kaverini tasurilla ja morrilla. Viikonloppuna tuonne mahdollisesti uudestaan, on tuolla vaan niin mukava pilkkiä. Suuria eivät olleet, isoin ehkä 70g, mutta luulisi tuolla kirkkaassa vedessä ja syvissä montuissaan pulla-ahveniakin. :roll:
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

osmanhauki

 • Guest
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #602 on: March 21, 2009, 18:35:06 »
Noniin tänää lähettiin koittaa yhelle särki paikalle, että joko olis särjet tullu, mutta parriin nykäykseen jäi. Käytiin sitten äkkiä kopasemassa yhtä vieressä olevaa järveä, missä en oo koskaa käyny, mutta eipä siletäkää mitään. Sitten lähettiin kotio juomaan kahvit ja syömää jotain. Mentiin yhdelle järvelle missä on isoa ahventa, mutta sitä ei tietty ,että ottaakone vielä. Kairattiin pari reikää ja istuttiin siinä ja mää heiluttelin tasuria, ja yhtä-äkkiä tuli n-1min syönti piikki sain kaks ahventa ihan perä jälkeen ja yhe nykäyksen.. Veli vaihto morriin ja sai kolme isompaa ahventa ja pari pientä. Määkin kokeilin sitten, kun ei enää tasurii purru niin pistin värikoukun sain silläkin yhen pienen, ja kokeilin morriakin ja sain silläkin yhen pienen..
Tässä ruoka kalat.

Tässä kaikki.
« Last Edit: March 22, 2009, 09:31:18 by osmanhauki »

Ihmevirveli

 • Kalassanet Ry jäsen
 • *****
 • Posts: 226
  • MSN Messenger - tero.vaara@hotmail.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #603 on: March 21, 2009, 19:04:55 »
Olin tänään pilkillä Valkjärvellä Nurmijärvellä. Ensimmäinen kerta sillä järvellä, joten aluksi oli hiukan epäilyksiä tuosta paikasta. Sitten kun pääsin pilkille, ensimmäisestä reiästä tuli noin 10 pientä ahventa aivan peräperää. Kokeilin myös tasurilla ja sain kymmenen elämäni ensimmäistä tasuri-kalaa. Huomasin järven vastarannalla pienen pilkkijälauman ja päätin itsekin suunnata sinne. Juteltiin siellä mukavia ja revittiin sinttiä minkä kerettiin. Päivän lopussa kaloja oli mukavat 141 kipaletta. Tosin olivat kyllä pieniä, keskipaino noin 30g.

Ja tuossa vielä kuvaa, kaikki kalat eivät ole kuvassa.

Allekirjoituksia ei tueta.

sami552

 • Posts: 334
 • Team Särkkäri
  • MSN Messenger - hapankorppu91@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #604 on: March 21, 2009, 19:58:42 »
Tänään Aaro Kerhon mukana Kyrösjärvellä. Jäällä oltiin klo 6.30-17:00 välinen aika. Yritys oli kovaa, mutta ei tasuri tänään kelvannut, vaikka mitä taikoja yritti tehdä. Todella heikkoa oli muillakin, vain yksi yli kilon kymppi ahven tulos. No ei anneta periksi, kyllä ne ahvenat vielä joskus hakkaavat tasuriakin, ei muuta kuin laatimaan suunitelmaa seuraavaa reissua varten.

Päivän ainoat tasurin kelpuuttaneet itselläni. Isompi pari satanen ja kaveri satavitsku.Aaro kerho, puhtailla koukuilla.

Perca

 • Pyydyskalastaja
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 646
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #605 on: March 23, 2009, 19:27:56 »
Eilen perhokauden avaus Vantaankoskella. Vajaa pari tuntia liitsien uittelua kehäkolmosen montussa tuloksetta. Keli oli kuitenkin hyvä ja eka keikka alla, tästä ei voi kuin parantaa!

-Perca
Vegetarian is an old indian word for bad hunter

osmanhauki

 • Guest
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #606 on: March 24, 2009, 21:03:51 »
Tuli käytyä vähän kissoille kaloja pilkkimässä. 3-ahventa ja särki.

KÖSTER

 • Posts: 1321
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #607 on: March 25, 2009, 22:31:20 »
Parin tunnin pikapyrähdys soukan alueen merivesille.
Kohtalaisen kirkas mutta pohjantuulen kolea keli auringonpaisteesta huolimatta.
Tasuriin ei minkäänlaista mielenkiintoa tänään. Tapsipilkki kärpästoukilla höystettynä sitten jo huimat 12kpl ahvenen sinttejä 50-150gr,
 kiiski tuntui olevan kovimmalla syönnillä niitä tuli  n.20kpl suurimmat 150gr ja ehkä jopa yli? en mitannu kun lokit söivät
pois, tarjoilin niille lounaaksi. Näytti aiheuttavan melkoista riitaa moiset limanuljaskat lokkiyhteisön ja variksen kanssa.
Lokit voitti 6-0 mutta varis teki selvästikkin protestin ja huusi suureen ääneen vadan testiryhmää paikalle.
Ja tulihan se ryhmä, nimittäin koululaisia hiihtämään ja ne piti  vielä suurempaa meteliä kun lokit ja varikset konsanaan.
No kyllä maailmaan meteliä mahtuu tuumin ja lähdin pötköttelemään osteopaatin pöydälle, nyt taas passaa kairaa kiertää kun on keho
linjattu balanssiin :-)

verpil

 • Posts: 110
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #608 on: March 26, 2009, 16:33:08 »
Käytii kokemassa papan kansssa eile kokemssa talviverkkoja ekakertaa ja oli onnistunut reissu. Avanto oli jäätyny 20 cm syvästi ja oli melko kova homma hakata se auki mutta parinkymmenen minuutin kuluttua se aukes =). Saaliiksi tuli 4 haukea isoin 2kg ja pienin n. kilo.

sami552

 • Posts: 334
 • Team Särkkäri
  • MSN Messenger - hapankorppu91@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #609 on: March 28, 2009, 18:54:41 »
Noniin, vaikka tämä tähän astinen talvi on ollut kertakaikkiian surkeaa kalojen suhteen, niin tänään sai tasapaino-onkija vähän balsamia haavoille.

Eli aamulla lähettiin n. klo 5 aikaan kohti Längelmäveden Ristiselkää. Keli oli aamulla kirkas ja pakkasta oli toistakymmentä astetta. N. klo 6 saavuttiin rantaan ja lähdettiin painaan kohti pelipaikkoja. Aamun ekat reiät oli tutusti aivan tyhjiä, eikä kalaa löytynyt mistään. Päätin siirtyä vähän syvempään veteen kokeilemaan. Menin ehkä vähän liian syvään mielestäni, sillä vettä oli alla n. 20m. No siinä aikani annoin tasurille kyytiä, kunnes välivedestä tuli karsea riuhtaisu. Kala nousi heti reiälle, ehdin näkemään, että hyvänkokoinen selkähauki kyseessä. Toteamiseni jälkeen lähtikin eka spurtti. Reilu 5 minuutin hissileikin jälkeen sain kalan väsymään, mutta pärskeles en saanut kalaa taipumaan reikään, kun jäätäkin oli reilu puolimetriä ja apukoukku ties missä. En voinut, kun katseella ihailla, kun komea selkähauki möllötti reiän alla. Sitten lähti se viimeinen syöksy ja siimat silmille. Kala oli arviolta haarukassa 3-5kg. Kyllähän se vähän harmitti kun komea kala pääsi ja uuden karhee Sillin muikkuseiska meni mukana. No kauaa en jaksanut harmitella vaan lähdin etsimään ahvenia. Niitä tänne on tultukin hakemaan, eikä mitään metrisiä hauen liekoja.  :-D

Siirryin potkurilla pari kilometriä paikalle, mistä joskus tullut komeita possuja. Heti, kun tiputin tasurin pohjaan nousi karsea lenkki, mutta irtosi. Mutta onneksi heti perään nousi toinen lenkki ja ei aikaakaan, kun jäällä jo möyri vajaa puolen kilon mätimaha.

Melkein puolen kilon körmykäs.
No siitä paikalta ei enempää herunut ja päätin mennä katsomaan, että missäs iskä huitelee. Saavuin isän luokse ja sielläkin kieri reilu nelisatanen possu. Mutta ei siitäkään paikalta minulle mitää herunut. Aikani kiertelin, vaikka mitä paikkoja, mutta ei nyppyäkään mistään. Sitten n. klo 13.30 huomasin yhden hyvän pälven pienen taipaleen päässä. Pälven alla oli sopivasti vettäkin 10m. Aikani pöllyytin pohjaa ja sitten nostin pari kehäystä ylöspäin. Vähän ajan päästä tuli karsea nyppy ja pahla tippui kädestä. Aikani manasin, että se oli siinä, kunnes oli taas siimat kireellä ja kuustuumasesta nousi reilu nelisatanen körmy. Siitä se sitten alkoi ja n. tunnin ajan tasuriani vietiin melko hanakasti. Ahvenetkin oli kooltaan hyvänkokoisia, 250-450g. Yhtäkkiä n. klo 15 kalan tulo loppui kuin seinään. Tein uuden reiän, ei siitäkään mitään ja palasin äskeiselle ottireiälle. Pöllyytin taas pohjaa ja nostin sitten pari kehäystä ylöspäin. Samantien nousee siimaan komea lenkki ja siiman päässä hirveästi jumputtava assu. Tähtäsin tarkkaan kun vinttasin körmyn reiästä, että ei vaan jäisi jäänreunaan. Kun sain körmyn jäälle, huomasin, että nyt on uusi pilkkienkka totta, ja tuuletukset tietenkin vielä päälle. No laskin tasurin takasin ja taaseen sitä vietiin, tällä kertaa vähän alle puolen kilon körmy nousi taas jäälle. Tämä jäi sitten viimeiseksi ahveneksi, ei enään nyppyäkään tämän jälkeen.

Uusi tasurienkka on totta ja ilmekkin sen mukainen.  : 8-) Painoa körmyllä oli 582g.Suurin osa kaloista oli niin hyvin kiinni, että vähän perälevyä näkyi suusta. Eli pienestä syönnistä voi puhua. Eli päivän tulos itselläni oli: isoin ahven 582g, viisi suurinta ahventa painoi 2.2kg ja kymmenen suurinta 3.5kg. Eli elämäni paras ahven satsi tähän mennessä. Kyllä se sitkeä kyttääminen aina joskus palkitaan, ja tämä riitti hyvinkin. Iskällä ei tänään oikein osunut kohdille, hänellä oli kolme ahventa. Kaikki kalat tuli tänään Sillin muikku- ja kuorreseiskoilla. Täysin tasavertaisia kuvia, se oli ihan sama kumpaa siellä uitti, tulos olis täysin sama.  Ei muuta kuin uusia tasuriseikkailuja kohti ja jatketaan harjoituksia.  :wink:Punnituksesta kiitos Jollalle.
« Last Edit: March 28, 2009, 19:32:42 by sami552 »
Aaro kerho, puhtailla koukuilla.

Veketti

 • Posts: 134
 • Aapo 860g/40cm
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #610 on: March 28, 2009, 19:16:14 »
Hienoa Sami! Onnittelut komeesta saaliista ja enariahvenesta  :-) !

Jolla

 • Posts: 23
 • Team Särkkäri
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #611 on: March 28, 2009, 19:22:38 »
Hyvä Sami! juuri näin se homma toimii. Komeita possuja tän talven ahveniks :-o :-o. Kyllä se Sillin seiska vaan pelittää. :wink:

Kiitos Samille muutamasta isosta ahvenesta, tuolla ne odottaa fileenä jääkaapissa.
« Last Edit: March 28, 2009, 20:48:18 by Jolla »

Suurkalastaja1

 • Katiska-pehtori
 • Posts: 1157
 • Kaikki muu paitsi kalastus on turhaa.
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #612 on: March 28, 2009, 20:53:05 »
Karmeeta rapsaa!! :-DAlkaa jo kateeks käymään :-)
Team Hazardi

Hauki on kalojen kuningas.

Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #613 on: March 29, 2009, 21:35:33 »
Noniin siinähän on jo monta komiaa raitapaitasta. :-)
Hyvää rapsaa muutenkin ja onnittelut vielä multakin uudesta tasurienkasta, hieno possu. :-)
Hauki on kalastajan ystävä...se ottaa aina silloinkin, kun muut kalat eivät

Molopääklaani

mika922

 • Posts: 131
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #614 on: March 29, 2009, 22:26:36 »
Tämmösiä säkylästä tänään, suurin 480g/40cm on oma enkka, muut yli 300g. Lisäksi tuli vielä 3 kpl yli 200g ahvenia. Tasuriin iskivät kaikki, morriin ei nykyäkään ja pystyyn en edes itse koskenut. Ensi viikonloppuna uudestaan, tästä päivästä jäi hyvä mieli. :-) Ja lopuksi vielä tyylikäs tiskipöytä-pönö:
"Tulin, näin ja kalastin", sanoin Juliuis Caesar...vai miten se meni?

[TSK]Topa

 • Posts: 61
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #615 on: March 29, 2009, 23:19:56 »
Juu vähän ot:tä.Oma ennätys assu millä pituutta oli 42,5cm ni painoo oli 1,1kg ja rapiat.Komiaa assua silti.
« Last Edit: March 29, 2009, 23:23:10 by [TSK]Topa »

mika922

 • Posts: 131
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #616 on: March 30, 2009, 00:02:15 »
Ihan pakko kysyä, että oletko ihan varma noista mitoista tuon isoimman ahvenen kohdalla Mika? Ajattelin vain, kun yleensä 40cm ahven alkaa olla jo lähellä kiloa ja tuollainen noin 500g ahven on noin 30-35cm. No joo kyllähän nuo kalat on erilaisia eri järvissä, mutta itselläni kalojen painot ja mitat on pyörinyt noissa mitoissa. Onnea silti ennätyksestä.
Mittaus pitää paikkansa tai puolen senti heitto voi olla, mutta ei isompi. Paino voi tosin heitellä, kun mitattiin vanhalla puntarilla. :| Paha enää on sanoa, kun on pakkasessa... :roll: Noh, ensi kerralla tarkemmin, en ainakaan tarkoituksella valehtele... :oops:
"Tulin, näin ja kalastin", sanoin Juliuis Caesar...vai miten se meni?

mika922

 • Posts: 131
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #617 on: March 30, 2009, 00:37:45 »
Joo pointti olikin se, että tuo kala saattaa olla melkein kilon painoinen :-) Ennätyksesi olisi aikalailla parempi, jos olisi ollut tarkka punnitus.

OT sen kuin jatkuu...

Joo, ei millään 40cm ahven voi noin vähää painaa. Itselleni on kerran sattunut tuosta sentillä pidempi ja kerran sentillä lyhempi ahven. Noiden painot olivat ~900g (melko laiha, vasta kutunsa suorittanut ahven) ja ~850g.
OT:

Täytyy kyllä myöntää, että kyllä isommalta vaikuttikin... :roll: Enää sille ei voi mitään, täytyy vaan narrata toinen samanlainen. :-D
"Tulin, näin ja kalastin", sanoin Juliuis Caesar...vai miten se meni?

perza

 • Yöeläjä
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 2790
 • hauki on kala
  • ICQ Messenger - 1611
  • MSN Messenger - perza87@hotmail.com
  • AOL Instant Messenger - perza
  • Yahoo Instant Messenger - perza
  • View Profile
  • Perza-vaaput
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #618 on: March 30, 2009, 02:56:51 »
Joo pointti olikin se, että tuo kala saattaa olla melkein kilon painoinen :-) Ennätyksesi olisi aikalailla parempi, jos olisi ollut tarkka punnitus.

OT sen kuin jatkuu...

Joo, ei millään 40cm ahven voi noin vähää painaa. Itselleni on kerran sattunut tuosta sentillä pidempi ja kerran sentillä lyhempi ahven. Noiden painot olivat ~900g (melko laiha, vasta kutunsa suorittanut ahven) ja ~850g.
OT:

Täytyy kyllä myöntää, että kyllä isommalta vaikuttikin... :roll: Enää sille ei voi mitään, täytyy vaan narrata toinen samanlainen. :-D

Siis jos se on pakkasessa kokonaisena niin ei muuta kun punnitset uudestaan. Kuvan ahven kyllä ei ole 40cm:ää tai jos on niin sitten painaa tosiaan lähemmäs kilon.
(kirjottelinkin toiselle palstalle asiasta).
Minkähän kokoinen tuo muovinen aluslauta on? Siihen on hyvä verrata ja arvailla painoa.
Perza vaaput ja tasurit kalastukseen kätevästi netistä!  www.perza-vaaput.com

Migelis

 • Guest
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #619 on: March 30, 2009, 07:30:08 »
Joo pointti olikin se, että tuo kala saattaa olla melkein kilon painoinen :-) Ennätyksesi olisi aikalailla parempi, jos olisi ollut tarkka punnitus.

OT sen kuin jatkuu...

Joo, ei millään 40cm ahven voi noin vähää painaa. Itselleni on kerran sattunut tuosta sentillä pidempi ja kerran sentillä lyhempi ahven. Noiden painot olivat ~900g (melko laiha, vasta kutunsa suorittanut ahven) ja ~850g.
OT:
OT: Oma ennätysahven on n. 500g/ 34cm

Täytyy kyllä myöntää, että kyllä isommalta vaikuttikin... :roll: Enää sille ei voi mitään, täytyy vaan narrata toinen samanlainen. :-D

Rautuseppo

 • Posts: 95
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #620 on: March 30, 2009, 09:52:11 »
Torstaina tuli lähdettyä vuokattiin kolme yötä kestävälle lomareissulle perheen kanssa ja tarkoitus oli käydä kalastamassa kirjoa, haukea ja madetta. Perjantaina otimme neljältä luvat Särkisiin ja jäällä saimmekin iloksemme kuulla, että järveen olisi istutettu jopa 1000 kiloa kirjoa kuukausi sitten. Hieman epäilimme asiaa, koska järvi ei mitenkään suuri ole, mutta mikään mahdottomuuskaan se ei olisi, joten teimme toiveikkaana ensimmäiset reiät jäähän. Ilta ei antanut kokemusta enempää, mutta juttuja aamun saaliista kuultua lähdimme Lauantaina hyvillä mielin narraamaan kirjoja. Kävimme vielä laittamassa läheiseen järveen koukkuja isojen haukien ja matikoiden varalta, mutta niihin ei koko reissulla mikään erehtynyt.
   
    Lauantaina lähdimme kahdeksan maissa aamulla jäälle ja olimmekin apajilla ensimmäisenä. Kauaa ei tarvinut lätkää liikutella kun ensimmäinen tärppi tuli. 10s väsytystä ja kala irti. Kalaa siis oli! Puoli tuntia edellisestä ja ootto-onkeen iski. Periaatteessa en tahnalla onginasta oikein pidä, mutta muistikuvat äidin tekemästä kalasopasta saavat miehen tekemään epätoivoisiakin tekoja  :-D. Muutaman minuutin kuluttua saikin kaivella tahnapallon 800 grammaisen kirjon vatsasta. Tämä yksilö laittoi kyllä hyvin hanakkaasti vastaan ja tarkemmin tarkasteltuamme huomasimme sillä olevan täysin ehjät evät. Pikkukala ei ollut syönnillään (tässä vaiheessa jäällä 1 ahven ja 1 reiässä karkuutettu särki), joten tärppi tarkoitti yleensä isompaa väsytystä. Kohta iskikin norjalaiseen lätkään ja värikoukkuun todellinen jotkäle. 5 sekunnin rimpuilun jälkeen kala kuitenkin pääsi irti. 10 sekuntia tästä eteenpäin kala kävi uudelleen kiinni. Painoa tuntui taas olevan reilusti, joten epäilin kalan olevan saman kuin edellisen rimpuilijan. Vaikka virtaa tuntui olevan, sain kalan nopeasti putken päähän ja nyin reiästä ylös. Jäällä hyppikin 2500g kirjo komeine väreineen. Muistuipa taas mieleen miksi jäällä tulee istuskeltua, ja loppupäivä menikin vihellellen ja kalasoppaa odotellessa.
   
    Seuraava päivä menikin jäällä kannustaessa 24h hiihdon ME:tä yrittänyttä Teemu Virtasta. Valitettavasti Teemu jäi vajaan 9 kilometrin päähän ennätyksestä ja hiihti "vain" 406km/24h. Isä kävi illalla auttamassa miestä vetämällä muutamia kierroksia, kun muita vetäjiä ei näkynyt. Teemun hiihtoa seuranneen pakko sanoa, että siinä on kyllä keskivertoa kovempi kaveri! Sunnuntaina läksimme vielä aamulla kahdeksalta (talviaikaa seitsemältä) jäälle ja kävimme kokeilemassa josko kirjoja oli viel jäljellä. Tässä vaiheessa paikka näytti kyllä jo enemmän teurastuspaikalta, kuin pilkkipaikalta, koska eilenkin oli kuuleman mukaan paikalta vedetty ainakin 8 kirreä. Sääkin näytti ehkä paremmalta, koska aurinko ei enää paistanut ja pakkasta ei ollut niin paljoa. Omat tapahtumani rajoittuivat yhden särjen kanssa leikkimiseen, mistä särki vei voiton n.30 toukan kera. Isä sen sijaan nosti 7,5cm valiolla ja värikoukulla vajaa 1,5kg kirjon, mikä kyllä kruunasi hyvän reissun.

ps. laitan muutaman kuvan, kunhan isä saa ne lähetettyä (oma nokialainen ei tykännyt laturin puutteesta ja pakkasesta). Kuvia tosin ei tainnut tulla muusta kuin suurimmasta.

mika922

 • Posts: 131
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #621 on: March 30, 2009, 14:08:58 »
Joo pointti olikin se, että tuo kala saattaa olla melkein kilon painoinen :-) Ennätyksesi olisi aikalailla parempi, jos olisi ollut tarkka punnitus.

OT sen kuin jatkuu...

Joo, ei millään 40cm ahven voi noin vähää painaa. Itselleni on kerran sattunut tuosta sentillä pidempi ja kerran sentillä lyhempi ahven. Noiden painot olivat ~900g (melko laiha, vasta kutunsa suorittanut ahven) ja ~850g.
OT:

Täytyy kyllä myöntää, että kyllä isommalta vaikuttikin... :roll: Enää sille ei voi mitään, täytyy vaan narrata toinen samanlainen. :-D

Siis jos se on pakkasessa kokonaisena niin ei muuta kun punnitset uudestaan. Kuvan ahven kyllä ei ole 40cm:ää tai jos on niin sitten painaa tosiaan lähemmäs kilon.
(kirjottelinkin toiselle palstalle asiasta).
Minkähän kokoinen tuo muovinen aluslauta on? Siihen on hyvä verrata ja arvailla painoa.

Siis se on perattu ja päätön. :-D Mittailen muovialustan heti, kun pääsen koulusta kotiin. Kala kuitenkin melkein ylitti muovialustan, paljoa ei jäänyt varaa.
"Tulin, näin ja kalastin", sanoin Juliuis Caesar...vai miten se meni?

[TSK]Topa

 • Posts: 61
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #622 on: March 30, 2009, 15:52:25 »
Juu ei välttämättä kiloa.Oma assu enkkanu minkä sain viimevuonna oli 42,5cm ja painoa 1,1kg ja rapiat ja oli kyl tosi tuhdissa kunnossa.

Torro

 • Urospuolinen nauta
 • Posts: 1024
 • Maalintekijä jumalan armosta
  • MSN Messenger - redwoodriver@windowslive.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #623 on: March 30, 2009, 16:19:08 »
Juu tuossa on nyt varmaan vanha vaakasi tehnyt kiusaa, ei voi 40cm ahven painaa noin vähän. Oma lusikka vielä soppaan: ennätysahveneni 40cm ja 850g...eikä se ollut edes paksu
perhokalastus on parasta mitä mies voi tehdä housut jalassa

mika922

 • Posts: 131
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #624 on: March 30, 2009, 16:58:46 »
Noniin, saadaan tähänkin soppaan selvitys, eli kyllähän mun mittaus kusi. :oops: Katsoin äsken mittaan ja aluksi olin samaa mieltä kuin ennen, mutta sitten huomasin yhden jutun: se mitta kusettaa alusta 10cm eli siinä ei näy numeroita. :-P Olin tietenkin tymyyttäni ottanut sen siitä 10cm kohtaa ja katsonut vain lopputulosta. Eli pahoittelen suurta virhettäni, ei (toivon mukaan) tule toistumaan. Pyrstöä en kuitekaan ollut laskenut mukaan, joten todellinen pituus on siinä 30-33cm paikkeilla..

PS. On muuten hyvä leikkuulauta, suosittelen. :-D
"Tulin, näin ja kalastin", sanoin Juliuis Caesar...vai miten se meni?

jompsu

 • Posts: 460
 • Perhokalastelija
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #625 on: April 03, 2009, 18:01:09 »
Tänään kävin piipsjärvellä testaamassa uutta kairaa ja samalla pari tuntia pilkkimässä :-)
Saavuin järvelle ja kävelin vähän matkaa ja kairasin pari reikää eikä mitään tullut. kohta vaihdoin paikkaa vähän lähemmäs rantaa ja reikä jäähän ja samantien  tuli yksi pikku tirri ylös. Toista kertaa ei edes nykäissyt siitä reijältä ja lähdin uusille reijille. vähän aikaan taasen tyhjää ja lähdin siinä sitten kokeilemaan venerantaan josko sieltä tulisi mitään? Ensimmäinen reikä tuotti tulosta ja tasaiseen tahtiin alkoi pikku ahvenia nousemaan mutta kaikki abaut 5g tirrejä :-D . Siinä olinkin loppu ajan ja vetelin niitä pikkukaloja ylös.
Saaliinä tällä kertaa 19kpl ahvenia ja 2kpl kiiskeä

Keli oli mitä parhain.


Onse iso :-o :-o (reissun isoin :-D )


Yhteissaalis. Kuvasta puuttuu yksi ahven joka jäi edellisille reijille...

tä...?

pilkkiäijä

 • Mansesterin makkaramestari
 • Posts: 1010
  • MSN Messenger - kala.keitto@hotmail.com
  • View Profile
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #626 on: April 04, 2009, 23:47:16 »
Tänään Merikarvialla pilkillä koko päivän vesisateessa.

Herätys aamulla 04.30, mutta kun kello ei herättänyt niin heräsin 15 min myöhässä. Ehdin silti hyvin tasaksi parkkipaikalle josta lähdettiin. Matkalla pysähdyimme ABC:llä kahvilla ja mehulla, pullaa tai munkkia en voinut syödä.

Kello oli ehkä puoli 8 kun pääsimme perille yhteen venesatamaan. Autoja oli TODELLA paljon, asuntoautoja, henkilöautoja ja jopa bussi tullut sinne sellaista pientä tietä pitkin. Sinne ei siis jääty.

Ajeltiin vähän matkaa takasin päin kunnes oli hyvä tien reuna johon jätettiin auto ja kävellen merenlahdelle päin. Matkaa tuli vajaan kilometrin, ja se oli aika raskasa lämpimässä, hiostavassa ja märässä olosuhteessa. Kuitenkin ensimmäiset reijjät tuottivat todella paljon nyppyjä ja yhden särjen.

Kiertelin taas pitkän aikaa kunnes sain tärpin ja taas hiljeni. Kävelin toiselle puolelle salmea ja taas armoton repiminen. Saaliiksi jälleen yksi särki. Avantoja oli paljon, joten kevyellä pääsi vaikka kaloja piti etsiä oikein kunnolla. Sitten yhdellä omatekemällä avannolla jysähti! Luulin että nyt tulee iso, mutta harmikseni kala ei ollut 300g isompi. Siinä lähellä ei ollut muita avantoja, joten itse aloin niitä tekemään. Siihen tuli myös isä ja pappa, ja kaloja tuli kaikennäköisiä ja kokoisia. Oli Norsseja, ahvenia ja särkiä. Isällä oli saaliina jo yksi 300g ahven, papalla yksi ihan pieni joten kala ei syönyt ainakaan ihan lähellä.

Makkarat paisettiin ja eväät syötiin paikallisella luodolla, ja taas takaisin niiden isojen etsintään. Heti niillä edellisillä avannoilla alkoi pieniä tulemaan kunnes isän tasuriin otti iso. Kala oli jo nousemassa avantoon kunnes lähti ja siima napsahti poikki. Kalan kooksi arvioitiin noin 1,5kg, mutta lajia ei selvitetty.

Mistään ei edelleenkään kalaa löytynyt, jos harvoja sattumakaloja laskettu. Nekin kaikki iskivät pieneen kultaiseen mormuskaan.

Tein sitten avannon yhden saaren nokkaan missä oli kaislikkoa ja tasuri pohjaan. Nostin vähän ylös ja laskin uudestaan ja ihmettelin kun se ei mene yhtä alas ja nyppäsin niin tunsin jumputusta vastaan. Kala nousi hitaasti metrisestä vedestä ja avannon alla koukku lensi suusta. Siinä kohtaa harmitti minuakin, mutta ei sitä auttanut murehtia.

Kalaa ei vaan löytynyt mistään joten menin ensimmäiselle avannolla ratkaisemaan vain nyppivien kalojen arvoitusta. Kalat jatkoivat samaan tahtiin joten laitoin ihan pienen ja kevyen mormuskan päähän ja laskin sen veteen. En edes huomannut että kala oli kiinni mutta tälläinen siellä oli:


Niitä tuli enemmänkin:


Ensimmäisen kuvan kala on 5,8cm pitkä ja viimeisessä kuvassa oikeanreunimmaisena (Huom! kalat ovat saappaan kantapään jäljessä)


Että sellanen reissu vaihteeks.. Huomenna lähijärvelle koittamaan kalaa, raporttia tulee jos kalaa tulee.Edit: Hetki sitten selvisi, että iskä oli punninnut isoimman kalansa ja minun isoimman. Reissun suurin ahven painoi siis 480g, jonka iskä sai tasurilla, ja minun morriahveneni painoi 380g. Ne näyttää niin kovin pieniltä, muttakun sitä mätiä on mahassa niin paljon että paino kasvaa nopeasti!
« Last Edit: April 05, 2009, 20:38:56 by pilkkiäijä »
Olen kalastelijapoika!

Torro

 • Urospuolinen nauta
 • Posts: 1024
 • Maalintekijä jumalan armosta
  • MSN Messenger - redwoodriver@windowslive.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #627 on: April 05, 2009, 12:05:16 »
Ei se kuule syö täälläkään. Jäällä 06.40 ja pois siinä yhdentoista aikoihin saaliina kaksi ahventa mieheen kaverin kanssa. Alkaa jo rassaamaan tällänen kun ei kala syö
perhokalastus on parasta mitä mies voi tehdä housut jalassa

Aatami

 • Professorin vaimo
 • Global Moderator
 • *****
 • Posts: 1248
 • Intohimona kalastus
  • MSN Messenger - jami_terasahde@msn.com
  • View Profile
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #628 on: April 05, 2009, 13:05:08 »
Tänään aamuneljältä herätys. Suuntana Eräjärvi. Ensimmäinen reikä jäähän vähän ennen kello kuutta. Jäätä oli pirusti vaikka tosin kovaa jäätä enää 10cm. Järvi tuli pommitettua kahteen mieheen aika totaalisen täyteen reikiä, mutta syönti oli todella heikkoa, niin kuin aina. Joskus klo 8.00 jälkeen keskellä järveä pilkkiessämme tapahtui vihdoin jotain siiman kosteammassa päässä. Metrin vedestä pomppasi jään paremmalle puolelle vähän vajaa 30cm ahven. Pilkki äkkiä veteen ja heti kala kiinni. Nosto jään päälle ja toinen vajaa 30cm ahven kuivilla. Jälleen pilkki nopeasti veteen ja jälleen kala kiinni. Tällä kertaa vain joku 150 g. Taas pilkki veteen ja jälleen isompi kala kopasee pilkin liitoon, mutta tämä ei enää kiinni pysynyt. Siihen hiljeni syönti loppupäiväksi. Eli minulle kaikki kalat reissun aikana 10 sekunnin aikana :-)
Klo 12.00 pois ja saalis tosiaan nuo kolme ahventa. Kaveri sai myös kolme, mutta ne oli kaikki sormen mittaisia. Tällästä kauden viimeisellä pilkkireissulla. 
Aina ei voi miellyttää kaikkia..
http://kalassa.net/aatami/
Kalassanet kalastusseuran sihteeri

Vikke

 • Kiiskimaisteri
 • Posts: 925
 • Kurikan Urheilukalastajat
  • MSN Messenger - vikke-95@hotmail.com
  • View Profile
  • Kiinnike-Heinonen Oy
  • Email
Vs: Reissuraportit tänne!
« Reply #629 on: April 05, 2009, 16:14:46 »
Aamulla lähdettiin isän kanssa pilkkikisoihin. Kisat olivat merellä ja suurin kala vain punnittiin.

Sen neljä tuntia oli erittäin heikko syönti. Minun suurimmaksi jäi 175 -grammainen särki jolla tultiin nuorten sarjassa kolmanneksi.
Pystyillä yritin kyllä haukea aika kauan, mutta kaikki kalat sain morrilla (särjen lisäksi kolme ahventa).

Koko kisan suurin kala oli 1,6kg lahna.

Vaikka ei kalaa paljoa tullut, niin sijoitukseen olen tyytyväinen.

"Suurta saalista
tärkeämpää on se, kuinka paljon kala tarjoaa urheilua pyytäjälleen." -Alex Hintze

 center>