Muokataan sivua Tokot

Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näytetään julkisesti sivun muokkaushistoriassa. Harkitse käyttäjätunnuksen rekisteröimistä: se ei vaadi henkilökohtaisia tietoja ja tuo mukanaan lisätoimintoja. IP-osoitteellesi lähetetyt viestit näkyvät keskustelusivullasi.

Ole hyvä äläkä tallenna testimuokkauksia. Voit harjoitella muokkaamista hiekkalaatikolla.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen tallenna alla näkyvät muutokset.

Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 1: Rivi 1:
'''Tokot''' (''Gobiidae'') on [[Ahvenkalat|ahvenkalojen]] heimo, jonka lajeja esiintyy kaikissa maailman [[meri]]ssä etenkin lauhkeassa vyöhykkeessä. Ne ovat varsin pieniä, solakkaruumiisia [[kala|kaloja]], joilla on kaksi [[selkäevä]]ä. [[Vatsaevä]]t ovat usein sulautuneet yhteen eräänlaiseksi imukupiksi, jolla tokot voivat kiinnittyä pohjakiviin. Enimmäkseen ne viihtyvät pohjalla matalassa rantavedessä, toiset nousevat [[joki]]suihin, toiset painuvat matalanmeren vyöhykettä syvemmällekin. Samoin kuin [[simput]], ne lepäilevät pitkiä aikoja liikkumatta pohjalla ja syöksyvät silloin tällöin vikkelästi nappaamaan suuhunsa [[mato|madon]], vesihyönteisen tai [[äyriäiset|äyriäisen]].  
+
'''Tokot''' (''Gobiidae'') on [[Ahvenkalat|ahvenkalojen]] heimo, jonka lajeja esiintyy kaikissa maailman [[meri]]ssä etenkin [[lauhkea vyöhyke|lauhkeassa vyöhykkeessä]]. Ne ovat varsin pieniä, solakkaruumiisia [[kala|kaloja]], joilla on kaksi [[selkäevä]]ä. [[Vatsaevä]]t ovat usein sulautuneet yhteen eräänlaiseksi imukupiksi, jolla tokot voivat kiinnittyä pohjakiviin. Enimmäkseen ne viihtyvät pohjalla matalassa rantavedessä, toiset nousevat [[joki]]suihin, toiset painuvat matalanmeren vyöhykettä syvemmällekin. Samoin kuin [[simput]] ne lepäilevät pitkiä aikoja liikkumatta pohjalla ja syöksyvät silloin tällöin vikkelästi nappaamaan suuhunsa [[mato|madon]], vesihyönteisen tai [[äyriäiset|äyriäisen]].  
  
 
Suomessa tokkoja esiintyy viisi lajia: [[hietatokko]] (''Pomatoschistus minutus''), [[liejutokko]] (''Pomatoschistus microps''), [[mustatokko]] (''Gobius niger''), [[seitsenruototokko]] (''Gobiusculus flavescens'') sekä [[tulokaslaji]] [[mustakitatokko]] (''Neogobius melanostomus'').
 
Suomessa tokkoja esiintyy viisi lajia: [[hietatokko]] (''Pomatoschistus minutus''), [[liejutokko]] (''Pomatoschistus microps''), [[mustatokko]] (''Gobius niger''), [[seitsenruototokko]] (''Gobiusculus flavescens'') sekä [[tulokaslaji]] [[mustakitatokko]] (''Neogobius melanostomus'').

Huomaa, että kuka tahansa voi muokata, muuttaa ja poistaa kaikkia sivustolle tekemiäsi lisäyksiä ja muutoksia. Muokkaamalla sivustoa luovutat sivuston käyttäjille tämän oikeuden ja takaat, että lisäämäsi aineisto on joko itse kirjoittamaasi tai peräisin jostain vapaasta lähteestä. Lisätietoja sivulla Kalapedia:Tekijänoikeudet. TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISEN MATERIAALIN KÄYTTÄMINEN ILMAN LUPAA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTYÄ!

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)