Ero sivun ”Siika pp2” versioiden välillä

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rivi 5: Rivi 5:
 
== Kalastus ==
 
== Kalastus ==
  
Siialle hyvin toimiviksi pilkeiksi on havaittu [[Hopeahologrammi|hopeahologrammipystypilkki]], sekä morrit. Parhaita siikavesistöjä ovat mm: [[Siika-Valkeinen]] sekä [[Siikakoski]]. [[Surrinlampi|Surrinlammeltakin]] siikoja saadaan hyvin. Varsinkin kevättalvesta. Siialle parhaat vuodenajat ovat [[syystalvi]] sekä [[kevättalvi]] parhaiten siikaa saadaan useimmiten kuitenkin kevättalvesta.  
+
Siialle hyvin toimiviksi pilkeiksi on havaittu [[Hopeahologrammi|hopeahologrammipystypilkki]], sekä morrit. Parhaita siikavesistöjä ovat mm. [[Siika-Valkeinen]] sekä [[Siikakoski]], mutta [[Surrinlampi|Surrinlammeltakin]] siikoja saadaan hyvin, varsinkin kevättalvesta. Siialle parhaat vuodenajat ovat [[syystalvi]] sekä [[kevättalvi]].
  
 
[[Luokka:Propilkki 2:n kalalajit]]
 
[[Luokka:Propilkki 2:n kalalajit]]

Versio 30. joulukuuta 2009 kello 12.36

Siikaa saadaan suhteellisen monista vesistöistä. Siian koko vaihtelee vesistöittäin, mutta yleisin koko on 500-700 grammaa. Siialla on alamitta.

918 grammainen siika Iso-Söimiltä

Kalastus

Siialle hyvin toimiviksi pilkeiksi on havaittu hopeahologrammipystypilkki, sekä morrit. Parhaita siikavesistöjä ovat mm. Siika-Valkeinen sekä Siikakoski, mutta Surrinlammeltakin siikoja saadaan hyvin, varsinkin kevättalvesta. Siialle parhaat vuodenajat ovat syystalvi sekä kevättalvi.