Perhonsidonta

kalapediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 5. heinäkuuta 2011 kello 11.06 käyttäjän Eris (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
45px uh tuo porno perse kaipaa sykkivää kyrpää kiimaiseen höpövittuun.....

arvaa jysähti kulli pystyyn
{{#if:|Tarkennus: {{{1}}}|}}

Perhonsidontavälineitä

Perhonsidonta on harrastus joka tulee yleensä aloitettua siksi, että harrastaa perhokalastusta, ja haluaa tehdä itse omat perhonsa. Kaupasta ostetut perhot ovat yleensä melko arvokkaita, ainakin jos hakee jotain tietynlaista perhoa. Perhonsidonnan aloittaminen ei vaadi suuria sijoituksia. Aloittelijalle riittävät välineet saa hankittua alle sadalla eurolla. Ja myöhemmin sitten kun taidot, tarpeet ja mahdollisesti budjettikin kasvaa, voidaan siirtyä kalliimpiin välineisiin. Perhot sidotaan erillaisista sidontamateriaaleita joita ovat esimerkiksi erilaiset eläimien turkit, sulat, höyhenet ja monet muut. Harrastuksen edetessä on materiaali-kokoelmaan helppo ostaa lisää mielenkiintoisia materiaaleja. Seuraavassa on esitelty sidontaan tarvittavat "työkalut".


Sidontavälineet[muokkaa]

Perhonsitojan perustyökalut ovat toimiva sidontapenkki, rullapidin, hyvät sakset, häkiläpihdit, sidontaneula ja duppausharja. Lisätyökaluja ovat piilosolmun tekolaite, karvantasaaja, pinsetit, pihdit, korkinpala, vaalea sidonta-alusta ja suurennuslasi.

Rullapidin (Spigotti):[muokkaa]

Rullapidintä tarvitaan sidontalangan käytössä. Se estää langan purkaantumisen puolalta sidonnan aikana ja pitää roikkuessaan sidontalangan kireällä.

Sakset:[muokkaa]

Hyvät sidontasakset ovat kapeakärkiset, terävät ja pienet.Kärkiä on suoria ja kaarevia.Hyviä saksia ei kannata käyttää metallilankojen leikkaukseen, siihen kelpaavat huonommatkin sakset.

Häkiläpihdit:[muokkaa]

Useimpien höyhenien ja häkilöiden käsittelyssä pihdit ovat tärkeä apuväline, mutta isot häkilät voi kiertää myös sormin. Pihtejä on monta eri kokoa ja mallia.

Duppausharja:[muokkaa]

Saadaan esim.vanhasta hammasharjasta leikkaamalla harjakset lyhyiksi.

Sidontaneula:[muokkaa]

Sidontaneulaa tarvitaan perhon pään lakkaamiseen ja duppauksen apuvälineenä karvarunkojen viimeistelyssä.