Ero sivun ”Kirjolohi pp2” versioiden välillä

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(10 välissä olevaa versiota 4 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
[[Tiedosto:Kirjolohi3229.jpg|thumb|Kirjolohi 3229 grammaa]]
+
[[Tiedosto:Kirjolohi3229.jpg|thumb|250px|Kirjolohi 3229 grammaa]]
  
'''Kirjolohia''' tavataan muutamista vesistöistä. Niitä voi löytää ainakin seuraavista vesistöistä: [[Hossalaislammet]], [[Iso-Ruuhijärvi]], [[Niemisjärvet]], [[Surrinlampi]], [[Linlonlahti]], [[Saarijärvi]] sekä [[Taivallampi]]. Kirjolohet ovat yleensä suhteellisen isoja. Niiden koko vaihtelee vesistöttäin. Taivallammesta saatujen kirjojen koko jää yleensä alle kilon. Hossalaislammilta on mahdollista saada yli kolmen kilon yksilöitä. Suurin pelistä saatu kirjolohi on yli 3500 grammainen.  
+
[[Tiedosto:Kirre 1847g.png|thumb|250px|1847-grammainen kirjolohi Kolmisopesta]]
 +
 
 +
'''Kirjolohia''' tavataan muutamista vesistöistä. Niitä voi löytää ainakin seuraavista vesistöistä: [[Hossalaislammet]], [[Iso-Ruuhijärvi]], [[Niemisjärvet]], [[Surrinlampi]], [[Linlonlahti]], [[Saarijärvi]], [[Taivallampi]] sekä [[Kolmisoppi (pp2)|Kolmisoppi]]. Kirjolohet ovat yleensä suhteellisen isoja. Niiden koko vaihtelee vesistöttäin. Taivallammesta saatujen kirjojen koko jää yleensä alle kilon. Hossalaislammilta on mahdollista saada yli kolmen kilon yksilöitä. Suurin pelistä saatu kirjolohi on yli 3500-grammainen.  
  
  
 
== Kalastus ==
 
== Kalastus ==
  
Kirjolohet tuovat nopeasti kalapussiin painoa. Niitä kannattaa yrittää lusikoilla, sekä tasapainopilkeillä. Myös morrilla niitä on saatu.  
+
Kirjolohet tuovat nopeasti kalapussiin painoa. Niitä kannattaa yrittää lusikoilla, sekä tasapainopilkeillä. Myös morrilla niitä on saatu. Räsänen on erittäin luotettava pilkki kirjolohelle. Myös [[Kultasiipipilkki|Viima]] on toimiva pilkki kirjolohelle ainakin [[Iso-Ruuhijärvi|Ruuhijärvellä]] ja [[Kolmisoppi (pp2)|Sopella]].  [[Niemisjärvet|Niemisjärviltä]], [[Iso-Ruuhijärvi|Isolta Ruuhijärveltä]] ja [[Hossalaislammet|Hossalaislammilta]] kirjolohta saa hyvin syvänteiden reunamilta ja syvänteistä. Hossalaislammilla kannattaa kokeilla oikeanpuoleisen lammen alimman laiturin edustalta.
 +
 
 +
== Vieheet ==
 +
 
 +
- Musta-hopea tasapaino
 +
- Ambulanssi tasapaino
 +
- Ahventasapaino
 +
- Puna-hopea tasapaino
 +
- Vihertävä microtasapaino
 +
- Vihreä leech
 +
- Punainen leech
 +
- Viima (kultasiipipilkki)
 +
- Punainen mormuska
  
 
[[Luokka:Propilkki 2:n kalalajit]]
 
[[Luokka:Propilkki 2:n kalalajit]]

Versio 13. maaliskuuta 2018 kello 18.19

Kirjolohi 3229 grammaa
1847-grammainen kirjolohi Kolmisopesta

Kirjolohia tavataan muutamista vesistöistä. Niitä voi löytää ainakin seuraavista vesistöistä: Hossalaislammet, Iso-Ruuhijärvi, Niemisjärvet, Surrinlampi, Linlonlahti, Saarijärvi, Taivallampi sekä Kolmisoppi. Kirjolohet ovat yleensä suhteellisen isoja. Niiden koko vaihtelee vesistöttäin. Taivallammesta saatujen kirjojen koko jää yleensä alle kilon. Hossalaislammilta on mahdollista saada yli kolmen kilon yksilöitä. Suurin pelistä saatu kirjolohi on yli 3500-grammainen.


Kalastus

Kirjolohet tuovat nopeasti kalapussiin painoa. Niitä kannattaa yrittää lusikoilla, sekä tasapainopilkeillä. Myös morrilla niitä on saatu. Räsänen on erittäin luotettava pilkki kirjolohelle. Myös Viima on toimiva pilkki kirjolohelle ainakin Ruuhijärvellä ja Sopella. Niemisjärviltä, Isolta Ruuhijärveltä ja Hossalaislammilta kirjolohta saa hyvin syvänteiden reunamilta ja syvänteistä. Hossalaislammilla kannattaa kokeilla oikeanpuoleisen lammen alimman laiturin edustalta.

Vieheet

- Musta-hopea tasapaino - Ambulanssi tasapaino - Ahventasapaino - Puna-hopea tasapaino - Vihertävä microtasapaino - Vihreä leech - Punainen leech - Viima (kultasiipipilkki) - Punainen mormuska
Hevosen jättimäinen penispumppu ja anaalitappi