Muokataan sivua Jäällä liikkumisen vaarat

Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näytetään julkisesti sivun muokkaushistoriassa. Harkitse käyttäjätunnuksen rekisteröimistä: se ei vaadi henkilökohtaisia tietoja ja tuo mukanaan lisätoimintoja. IP-osoitteellesi lähetetyt viestit näkyvät keskustelusivullasi.

Ole hyvä äläkä tallenna testimuokkauksia. Voit harjoitella muokkaamista hiekkalaatikolla.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen tallenna alla näkyvät muutokset.

Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 97: Rivi 97:
 
*Toimittakaa nopeasti sairaalaan tai odottakaa avun saapumista. Uhri kannattaa kuljettaa varovasti rantaan, jonne ambulanssi pääsee.
 
*Toimittakaa nopeasti sairaalaan tai odottakaa avun saapumista. Uhri kannattaa kuljettaa varovasti rantaan, jonne ambulanssi pääsee.
  
'''Mikäli uhri ei hengitä tai uhrin hengitys on vaikeasti havaittavaa, hyvin poikkeavaa tai heikkoa (=jos uhrin ei voida todeta hengittävän varmasti 10 sek tutkimisen aikana), aloita aina puhallus- ja paineluelvytys'''. 112 on soitettava ennen elvytyksen aloittamista, jos niin ei ole jo tehty. Voit esimerkiksi soittaa 112, laittaa puhelimen kaiuttimen päälle ja ilmoittaa hätäsi päivystäjälle paineluelvytyksen aikana.
+
Syvästi alilämpöisen painantaelvytys voi aiheuttaa hengenvaarallisen sydämen kammiovärinän, kun raajoista sydämeen kulkeutuva kylmä veri saa sydämen rytmin häiriintymään. '''Mikäli uhri ei hengitä tai uhrin hengitys on vaikeasti havaittavaa, hyvin poikkeavaa tai heikkoa (=jos uhrin ei voida todeta hengittävän varmasti 10 sek tutkimisen aikana), aloita aina puhallus- ja paineluelvytys'''. 112 on soitettava ennen elvytyksen aloittamista, jos niin ei ole jo tehty. Voit esimerkiksi soittaa 112, laittaa puhelimen kaiuttimen päälle ja ilmoittaa hätäsi päivystäjälle paineluelvytyksen aikana.
  
  

Huomaa, että kuka tahansa voi muokata, muuttaa ja poistaa kaikkia sivustolle tekemiäsi lisäyksiä ja muutoksia. Muokkaamalla sivustoa luovutat sivuston käyttäjille tämän oikeuden ja takaat, että lisäämäsi aineisto on joko itse kirjoittamaasi tai peräisin jostain vapaasta lähteestä. Lisätietoja sivulla Kalapedia:Tekijänoikeudet. TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISEN MATERIAALIN KÄYTTÄMINEN ILMAN LUPAA ON EHDOTTOMASTI KIELLETTYÄ!

Peruuta Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)

Tällä sivulla käytetty malline: