Isojen asuinsijat

Ahven:

Ehdoton ykköspaikka on tietysti meri, jonka ahvenet ovat ihan eri kaliiperissa. Suurimmat lähellä kahta kiloa. Ainakin Sähkölinjalta, Ryhäjoelta, Lehmilammesta ja Kerponsaaresta on mahdollista päästä viiteensataan grammmaan (tosin 403 g on varsin tyypillinen ison lukema). Lehmilammesta tietokone on saanut isoja ainakin laiturin nokasta vasempaan.

Särki:

Yli 400 grammaan on mahdollista päästä ainakin Savilahdessa. 300 gramman ylitys onnistuneekin jo sitten useammassa paikassa, kuten Ruippo ja Haukimonttu ja ehkä Ruuhijärvikin.

Kiiski:

40 gramman kiiskiä olemme saaneet tosi monesta paikasta. Yli 50 grammaisiakin on tullut Ullavasta, Mereltä, Vehkalahdelta ja Lehmilammesta, mutta Ullava ja Meri lienevät näistä parhaita paikkoja yrittää yli 60 gramman kiiskiä. Kiiskilammelta olen saanut 83 grammaisen tuurilla ylhäältä poukamasta.

Lahna:

Jättilahnoja tulee tietysti ainakin Savilahdelta, mutta myös Lehmilammesta tietokone on saanut 2500 g yksilöitä.

Pasuri:

794 gramman pasurin voi saada ainoastaan Lehmilammesta ja sieltäkin käytännössä pelkästään yhdestä paikasta. En tiedä, onko 794 g absoluuttinen yläraja, mutta siltä se tällä hetkellä vaikuttaa.

Siika:

Ainakin Hietakoskella ja Pihtisalmella on lähes kahden kilon kaloja ja Pihtisalmella voi mennä ylikin. Myös Ruuhijärvellä ja Merellä kilon raja on mahdollista rikkoa.

Hauki:

Se jättihauki asustaa tietysti Matojoen laiturin alla. Kilon rajaa en ole onnistunut toistaiseksi ylittämään missään muualla, mutta tutkimukset jatkuvat. (Huom. Mereltä löytyi yli kilon hauki)

Kirjolohi:

Yli kahden kilon kirjolohen pötkyt uiskentelevat Ruuhijärvessä ja kai siellä niitä yli viisikiloisiakin on, kun niitä joku on kerran saanut. Kuulostaa kyllä uskomattomalta.

Taimen:

Ruuhijärvessä ja Hietakoskella on mahdollista saada puolitoista kiloa rikki.

Sivua on viimeksi muutettu 19. maaliskuuta 2010 kello 18.26