Ero sivun ”Garmin Nuvi 500 hybridinavigaattori” versioiden välillä

kalapediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(kuvat + kuvatekstit + typojen korjaus)
Rivi 1: Rivi 1:
Monia karttoja sisältävät navigaattorit eli tuttavallisemmin hybridinavigaattorit yleistyvät kovaa vauhtia. Onhan tämä kätevää sillä samaa laitetta voit käyttää tien päällä autoillessa, moottoripyörällä ajaessa taikka vesillä. Kosteuden kestävyys, hinta ja tietenkin monipuolisuus houkuttelivat hyppäämään autoon ja ajamaan paikalliseen elektroniikkaliikkeeseen tiedustelemaan lisää. Pienien neuvottelujen jälkeen mukaan tarttui Garmin Nuvi 500 mallia oleva navigaattori.
+
Monia karttoja sisältävät [[navigaattori]]t eli tuttavallisemmin hybridinavigaattorit yleistyvät kovaa vauhtia. Onhan tämä kätevää, sillä samaa laitetta voit käyttää tien päällä autoillessa, moottoripyörällä ajaessa taikka vesillä. Kosteudenkestävyys, hinta ja tietenkin monipuolisuus houkuttelivat hyppäämään autoon ja ajamaan paikalliseen elektroniikkaliikkeeseen tiedustelemaan lisää. Pienien neuvottelujen jälkeen mukaan tarttui Garmin Nuvi 500 mallia oleva navigaattori.
 +
 
  
 
'''Paketti auki…'''
 
'''Paketti auki…'''
  
Kotiin päästyä aloin paketin purku hommiin. Paketista löytyy itse laite jossa esiladattuna pohjoismaiden kartasto, akku, virtajohto (tupakansytytin mallia), imukuppiteline autoon sekä asennuskiekko ja muutama ohjekirja. USB kaapelia tässä paketissa ei siis ole, mutta onneksi sellainen löytyi jo entuudestaan. Rekisteröidyin MyGarmin sivustolle ja näin karttani olevan hieman jäljessä, eli päivitys hommiin päästiin saman tien. Garmin lupaa viimeisimmän kartan takuun, eli päivitys oli maksutonta. Ostaessani laitetta myyjä suositteli ottamaan myös elinikäisen karttapäivitys kortin. Garmin NuMaps Lifetime -kortilla oli hintaa 120€ ja perus karttapäivitys maksaisi noin 40€ (pohjoismaiden kartasto) muistikortille ladattuna. Eli jo vuodessa tämän pitäisi maksaa itsensä takaisin, sillä päivityksiä valmistajan mukaan tulee neljä kertaa vuodessa.  
+
Kotiin päästyä aloin paketinpurkuhommiin. Paketista löytyy itse laite jossa on esiladattuna Pohjoismaiden kartasto, akku, virtajohto (mallia tupakansytytin), imukuppiteline autoon sekä asennuskiekko ja muutama ohjekirja. USB-kaapelia tässä paketissa ei siis ole, mutta onneksi sellainen löytyi jo entuudestaan. Rekisteröidyin [http://www.mygarmin.com MyGarmin]-sivustolle ja näin karttani olevan hieman jäljessä, eli päivityshommiin päästiin saman tien. Garmin lupaa viimeisimmän kartan takuun, eli päivitys oli maksutonta. Ostaessani laitetta myyjä suositteli ottamaan myös elinikäisen karttapäivityskortin. Garmin NuMaps Lifetime -kortilla oli hintaa 120€ ja perus-karttapäivitys maksaisi noin 40€ (Pohjoismaiden kartasto) muistikortille ladattuna. Eli jo vuodessa tämän pitäisi maksaa itsensä takaisin, sillä päivityksiä valmistajan mukaan tulee neljä kertaa vuodessa.  
 +
 
  
 
'''Mihin mennään?'''
 
'''Mihin mennään?'''
  
Kun laite oli ajan tasalla, imukuppi kiinni auton tuulilasiin ja menoksi. Kivalta kuulostava naisääni neuvoi tarmokkaasti ajo-ohjeita. Tässähän on melkein vaimon korvike keksitty… niin siis ajo-ohjeet olivat selkeitä ja tulivat ajallaan. Määränpäähän tultaessa laite kertoo onko kohde vasemmalla vai oikealla, mutta tässä se meinasi mennä sekaisin. Pieni bugi hyvän alkusäväyksen antaneessa kokonaisuudessa ei niinkään haitannut, ja ainahan ääniopastuksen voi ottaa pois käytöstä. Miehen ääntä ei vakiona ollutkaan käytössä.  
+
Kun laite oli ajan tasalla, imukuppi kiinni auton tuulilasiin ja menoksi. Kivalta kuulostava naisääni neuvoi tarmokkaasti ajo-ohjeita. Tässähän on melkein vaimon korvike keksitty… Niin, siis ajo-ohjeet olivat selkeitä ja tulivat ajallaan. Määränpäähän tultaessa laite kertoo onko kohde vasemmalla vai oikealla, mutta tässä se meinasi mennä sekaisin. Pieni bugi hyvän alkusäväyksen antaneessa kokonaisuudessa ei niinkään haitannut, ja ainahan ääniopastuksen voi ottaa pois käytöstä. Miehen ääntä ei vakiona ollutkaan käytössä.  
 +
 
  
 
'''”Viidensadan metrin jälkeen, käänny vasemmalle” Vai oliko se oikealle?'''
 
'''”Viidensadan metrin jälkeen, käänny vasemmalle” Vai oliko se oikealle?'''
  
Välillä meinasi jäädä opasteiden kuuleminen vähälle liikenteen melun takia, eikä aina jaksanut olla säätämässä ääntä isommalle. Onneksi näytöllä on symbolilla selvästi merkitty seuraavan käännöksen suunta sekä metri määrä siihen. Näytöllä ilmoitetaan myös ajettava tie/katu, saapumisaika sekä nopeus. Myös nopeusrajoitus on näkyvissä, mikäli se on kartalle esiasennettuna. Liikennekamerat navigaattori ilmoitti aina silloin tällöin. Nykyään kameroiden paikat muuttuvat ja lisääntyvät siihen tahtia ettei Garminin päivitykset olleet pysyneet mukana. Onneksi ei kertaakaan välähtänyt vaikka laite ei antanut merkkiä kamerasta.  
+
Välillä meinasi jäädä opasteiden kuuleminen vähälle liikenteen melun takia, eikä aina jaksanut olla säätämässä ääntä isommalle. Onneksi näytöllä on symbolilla selvästi merkitty seuraavan käännöksen suunta sekä etäisyys metreinä siihen. Näytöllä ilmoitetaan myös ajettava tie/katu, saapumisaika sekä nopeus. Myös nopeusrajoitus on näkyvissä, mikäli se on kartalle esiasennettuna. Liikennekamerat navigaattori ilmoitti aina silloin tällöin. Nykyään kameroiden paikat muuttuvat ja lisääntyvät siihen tahtiin ettei Garminin päivitykset olleet pysyneet mukana. Onneksi ei kertaakaan välähtänyt vaikka laite ei antanut merkkiä kamerasta.  
 +
 
  
 
'''Turvallisesti vesille!'''
 
'''Turvallisesti vesille!'''
  
Nyt itse aiheeseen joka koskee enemmän tätä foorumia ja teitä käyttäjiä, ainakin toivon mukaan. Kuten edellä mainittiin, Nuvi 500 on Nuvi 550 ja GPSMAPS 620 rinnalla hybridinavigaattori. Ostin navigaattoriin muistikortille ladattuna perämeren kartaston, koska muita en tarvinnut. Muistikortti paikka löytyy akun takaa, eli on hyvin suojassa. Kartastolle tuli hintaa 140€. Samalla tilasin 39€ hintaisen yleistelineen, johon kuului itse teline sekä virtajohto avonaisena mallina, eli johdon päät ovat paljaat. Pienen suunnitelman ja kiinnitysosien tekemisen jälkeen sain navigaattorin asennettua veneeseen. Johtoja en vielä  tässä vaiheessa asentanut, sillä olihan jo syksy ja vene vielä vedessä. Ajattelin jättää talveksikin jotain hommaa. Tein telineen alle metalli liuskan jota taivutin oikeaan kulmaan. Se sitten pulpettiin kiinni ja olihan se tukevasti siinä! Sietääkin olla, koska välillä tulee ajettua kovemmassa kelissä. Ensimmäiselle testilenkille lähdettiin noin 6 m/s tuulessa ja pärskettä oli. Se ei haitannut yhtään eikä laitetta tarvinnut sääliä koska onhan se kosteuden kestävä. Veneily tilassa näytöllä oli kompassin aste suunta ja nopeus. Aika vaatimatonta, mutta mitä muutakaan sitä tarvitsee nähdä. Kompassi ei oikein vakuuttanut minua, mutta näytti se suunnilleen oikein, tosin pienellä viiveellä. 3D kartalla liikkuva vene vaihtoi paikkaa tasaisesti ja varmasti. Kovaa kiihdyttäessä se jäi hieman jälkeen mutta otti kyllä kiinni. Oli mukava tietää (kröhm, testata) veneen huiput! Rönnqvist 495R 25hp Yamahalla varustettuna keräsi vauhtia 40,2 km/h noin 8 m/s tuulessa. Ei paha, ei paha.
+
[[Tiedosto:Garmin Nüvi 500.jpg|thumb|300px|Garmin Nüvi 500 -navigaattori veneilytilassa.]]
 +
Nyt itse aiheeseen joka koskee enemmän tätä foorumia ja teitä käyttäjiä, ainakin toivon mukaan. Kuten edellä mainittiin, Nüvi 500 on Nüvi 550 ja GPSMAPS 620 rinnalla hybridinavigaattori. Ostin navigaattoriin muistikortille ladattuna Perämeren kartaston, koska muita en tarvinnut. Muistikortin paikka löytyy akun takaa, eli kortti on hyvin suojassa. Kartastolle tuli hintaa 140 €. Samalla tilasin 39€ hintaisen yleistelineen, johon kuului itse teline sekä virtajohto avonaisena mallina, eli johdon päät ovat paljaat. Pienen suunnitelman ja kiinnitysosien tekemisen jälkeen sain navigaattorin asennettua veneeseen. Johtoja en vielä  tässä vaiheessa asentanut, sillä olihan jo syksy ja vene vielä vedessä. Ajattelin jättää talveksikin jotain hommaa. Tein telineen alle metalliliuskan jota taivutin oikeaan kulmaan. Se sitten pulpettiin kiinni ja olihan se tukevasti siinä! Sietääkin olla, koska välillä tulee ajettua kovemmassa kelissä. Ensimmäiselle testilenkille lähdettiin noin 6 m/s tuulessa ja pärskettä oli. Se ei haitannut yhtään, eikä laitetta tarvinnut sääliä, koska onhan se kosteudenkestävä. Veneilytilassa näytöllä oli kompassin suunta asteina ja nopeus. Aika vaatimatonta, mutta mitä muutakaan sitä tarvitsee nähdä. Kompassi ei oikein vakuuttanut minua, mutta se näytti suunnilleen oikein, tosin pienellä viiveellä. 3D-kartalla liikkuva vene vaihtoi paikkaa tasaisesti ja varmasti. Kovaa kiihdyttäessä se jäi hieman jälkeen, mutta otti kyllä pian kiinni. Oli mukava tietää (kröhm, testata) veneen huiput! Rönnqvist 495R 25hp Yamahalla varustettuna keräsi vauhtia 40,2 km/h noin 8 m/s tuulessa. Ei paha, ei paha.
 +
 
  
 
'''Tämä toimii, oikeasti!'''
 
'''Tämä toimii, oikeasti!'''
  
Yhteenvetona voi sanoa, että mukava ja tarpeellinen lisävaruste. Tarpeellisuus tulee viimeistään onnettomuuden sattuessa kohdalle, kun voi ilmoittaa suoraan GPS koordinaatit. Ei ainakaan mene apu väärään paikkaan. Teknisiä tietoja en tässä alkanut kirjoittelemaan, jokainen löytää ne helposti netistä.
+
Yhteenvetona voi sanoa, että mukava ja tarpeellinen lisävaruste. Tarpeellisuus tulee viimeistään onnettomuuden sattuessa kohdalle, kun voi ilmoittaa suoraan GPS-koordinaatit. Ei ainakaan mene apu väärään paikkaan. Teknisiä tietoja en tässä alkanut kirjoittelemaan, jokainen löytää ne helposti netistä.
  
 
Hinnaksi tämän päivän markkinoilla laitteelle tulee 199€. Hieno laite jota suosittelen kaikille!
 
Hinnaksi tämän päivän markkinoilla laitteelle tulee 199€. Hieno laite jota suosittelen kaikille!
 +
  
 
'''Plussaa:'''
 
'''Plussaa:'''
+ Monipuolisuus
+
 
+ Koko
+
* Monipuolisuus  
+ Akun kesto
+
* Koko  
 +
* Akun kesto
 +
 
  
 
'''Miinuksia:'''
 
'''Miinuksia:'''
- Käyttöliittymä
+
 
- Kosketusnäyttö, mutta opettelemalla osaa painaa oikeaa kohtaa.
+
* Käyttöliittymä
 +
* Kosketusnäyttö, mutta opettelemalla osaa painaa oikeaa kohtaa.
 +
 
 +
 
 +
[[Tiedosto:Garmin Nüvi 500 2.jpg|thumb|left|300px]]
 +
 
  
  
  
  
Garmin Nuvi 500 navigaattori veneily tilassa.
 
  
  

Versio 2. tammikuuta 2010 kello 17.35

Monia karttoja sisältävät navigaattorit eli tuttavallisemmin hybridinavigaattorit yleistyvät kovaa vauhtia. Onhan tämä kätevää, sillä samaa laitetta voit käyttää tien päällä autoillessa, moottoripyörällä ajaessa taikka vesillä. Kosteudenkestävyys, hinta ja tietenkin monipuolisuus houkuttelivat hyppäämään autoon ja ajamaan paikalliseen elektroniikkaliikkeeseen tiedustelemaan lisää. Pienien neuvottelujen jälkeen mukaan tarttui Garmin Nuvi 500 mallia oleva navigaattori.


Paketti auki…

Kotiin päästyä aloin paketinpurkuhommiin. Paketista löytyy itse laite jossa on esiladattuna Pohjoismaiden kartasto, akku, virtajohto (mallia tupakansytytin), imukuppiteline autoon sekä asennuskiekko ja muutama ohjekirja. USB-kaapelia tässä paketissa ei siis ole, mutta onneksi sellainen löytyi jo entuudestaan. Rekisteröidyin MyGarmin-sivustolle ja näin karttani olevan hieman jäljessä, eli päivityshommiin päästiin saman tien. Garmin lupaa viimeisimmän kartan takuun, eli päivitys oli maksutonta. Ostaessani laitetta myyjä suositteli ottamaan myös elinikäisen karttapäivityskortin. Garmin NuMaps Lifetime -kortilla oli hintaa 120€ ja perus-karttapäivitys maksaisi noin 40€ (Pohjoismaiden kartasto) muistikortille ladattuna. Eli jo vuodessa tämän pitäisi maksaa itsensä takaisin, sillä päivityksiä valmistajan mukaan tulee neljä kertaa vuodessa.


Mihin mennään?

Kun laite oli ajan tasalla, imukuppi kiinni auton tuulilasiin ja menoksi. Kivalta kuulostava naisääni neuvoi tarmokkaasti ajo-ohjeita. Tässähän on melkein vaimon korvike keksitty… Niin, siis ajo-ohjeet olivat selkeitä ja tulivat ajallaan. Määränpäähän tultaessa laite kertoo onko kohde vasemmalla vai oikealla, mutta tässä se meinasi mennä sekaisin. Pieni bugi hyvän alkusäväyksen antaneessa kokonaisuudessa ei niinkään haitannut, ja ainahan ääniopastuksen voi ottaa pois käytöstä. Miehen ääntä ei vakiona ollutkaan käytössä.


”Viidensadan metrin jälkeen, käänny vasemmalle” Vai oliko se oikealle?

Välillä meinasi jäädä opasteiden kuuleminen vähälle liikenteen melun takia, eikä aina jaksanut olla säätämässä ääntä isommalle. Onneksi näytöllä on symbolilla selvästi merkitty seuraavan käännöksen suunta sekä etäisyys metreinä siihen. Näytöllä ilmoitetaan myös ajettava tie/katu, saapumisaika sekä nopeus. Myös nopeusrajoitus on näkyvissä, mikäli se on kartalle esiasennettuna. Liikennekamerat navigaattori ilmoitti aina silloin tällöin. Nykyään kameroiden paikat muuttuvat ja lisääntyvät siihen tahtiin ettei Garminin päivitykset olleet pysyneet mukana. Onneksi ei kertaakaan välähtänyt vaikka laite ei antanut merkkiä kamerasta.


Turvallisesti vesille!

Pienoiskuvan luominen epäonnistui: Tiedosto puuttuu
Garmin Nüvi 500 -navigaattori veneilytilassa.

Nyt itse aiheeseen joka koskee enemmän tätä foorumia ja teitä käyttäjiä, ainakin toivon mukaan. Kuten edellä mainittiin, Nüvi 500 on Nüvi 550 ja GPSMAPS 620 rinnalla hybridinavigaattori. Ostin navigaattoriin muistikortille ladattuna Perämeren kartaston, koska muita en tarvinnut. Muistikortin paikka löytyy akun takaa, eli kortti on hyvin suojassa. Kartastolle tuli hintaa 140 €. Samalla tilasin 39€ hintaisen yleistelineen, johon kuului itse teline sekä virtajohto avonaisena mallina, eli johdon päät ovat paljaat. Pienen suunnitelman ja kiinnitysosien tekemisen jälkeen sain navigaattorin asennettua veneeseen. Johtoja en vielä tässä vaiheessa asentanut, sillä olihan jo syksy ja vene vielä vedessä. Ajattelin jättää talveksikin jotain hommaa. Tein telineen alle metalliliuskan jota taivutin oikeaan kulmaan. Se sitten pulpettiin kiinni ja olihan se tukevasti siinä! Sietääkin olla, koska välillä tulee ajettua kovemmassa kelissä. Ensimmäiselle testilenkille lähdettiin noin 6 m/s tuulessa ja pärskettä oli. Se ei haitannut yhtään, eikä laitetta tarvinnut sääliä, koska onhan se kosteudenkestävä. Veneilytilassa näytöllä oli kompassin suunta asteina ja nopeus. Aika vaatimatonta, mutta mitä muutakaan sitä tarvitsee nähdä. Kompassi ei oikein vakuuttanut minua, mutta se näytti suunnilleen oikein, tosin pienellä viiveellä. 3D-kartalla liikkuva vene vaihtoi paikkaa tasaisesti ja varmasti. Kovaa kiihdyttäessä se jäi hieman jälkeen, mutta otti kyllä pian kiinni. Oli mukava tietää (kröhm, testata) veneen huiput! Rönnqvist 495R 25hp Yamahalla varustettuna keräsi vauhtia 40,2 km/h noin 8 m/s tuulessa. Ei paha, ei paha.


Tämä toimii, oikeasti!

Yhteenvetona voi sanoa, että mukava ja tarpeellinen lisävaruste. Tarpeellisuus tulee viimeistään onnettomuuden sattuessa kohdalle, kun voi ilmoittaa suoraan GPS-koordinaatit. Ei ainakaan mene apu väärään paikkaan. Teknisiä tietoja en tässä alkanut kirjoittelemaan, jokainen löytää ne helposti netistä.

Hinnaksi tämän päivän markkinoilla laitteelle tulee 199€. Hieno laite jota suosittelen kaikille!


Plussaa:

  • Monipuolisuus
  • Koko
  • Akun kesto


Miinuksia:

  • Käyttöliittymä
  • Kosketusnäyttö, mutta opettelemalla osaa painaa oikeaa kohtaa.


Pienoiskuvan luominen epäonnistui: Tiedosto puuttuu

Ensi kesää odotellessa!

-Oskari