Dubbaustyökalun valmistus

Kalapedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Dubbaustyökaluja on monenlaisia kauppojen hyllyillä, mutta ainakin halvemmat ovat todella heikkolaatuisia, eikä niillä tee juuri minkäänlaista karvarunkoa. Paremmat ovat sitten tietenkin kalliimpia ja niiden hinta lähestyy jo 10:tä euroa ja tämähän on loppujen lopuksi aivan liikaa.

Tarvikkeet

  • N. 50g punnus (jos ei sisällä reikää niin tarvitset myös poran ja siihen metalliterän)
  • MIG-Hitsauslankaa tai muuta vastaavaa jäykkää metallilankaa
  • Eristysteippiä
  • Muovinen vanupuikko
  • Pikaliimaa
  • Musta tussi


Vasemmalla suuntaa antava malli, jokainen parannelkoon omaansa siten, miten parhaakseen näkee.1. Otetaan reilut parikymmentä senttiä hitsauslankaa, jota työnnetään kaksinkerroin punnuksen reiästä. Lankaa saa tulla ulos punnuksesta 2-3cm. Tästä ulostulleesta langasta pyöräytetään dubbaustyökalu pyörimään.


2. Taivutetaan hitsauslankaa (sitä missä on pidemmät päät) n. 90 asteen kulmassa punnuksen sivuille, toinen pää toiselle sivulle. Hitsauslangan tulisi hyvällä mielikuvituksella muistuttaa juomalasia.


3. Katkaistaan langan pitemmät päät yhtä pitkiksi ja taivutetaan niiden kärjet n.90 asteen kulmaan, toinen toiseen suuntaan.


4. Nyt katkaistaan vanupuikon vanupäät pois ja pujotetaan se "pyöräytysnuppiin" (eli kaksinkerroin olevaan lyhyempään lankaan). Tämän jälkeen katkaistaan puikko hiukan pitemmäksi kuin alla oleva kaksinkertainen lanka.


5. Sulatetaan puikon päätä hiukan, jotta pää pyöristyisi.


6. Liimataan punnukseen (molemmilta puolin) lanka ja vanupuikko.


7. Liiman kuivuttua laitetaan eristysteippiä "pyöräytysnuppiin" (eli kaksinkerroin olevaan lyhyempään lankaan), jotta siitä saisi paremman otteen.


8. Lopuksi värjätään koko komeus mustalla tussilla. Toki myös esim. spray maalit tulevat kysymykseen, tosin kuivumisnopeus ei ole kovin kehuttava.